Alumniverhaal

Alumnus Jorrit Noordhuizen

Jorrit studeerde af voor zijn master Landscape Architecture and Planning met een uitstekende thesis, waarvoor hij verschillende prijzen ontving. Het is daarom ook geen verrassing dat HOSPER, het ontwerpbureau waar hij zijn stage deed, enthousiast was om hem een plaats aan te bieden. Zijn volgende baan was bij IAA Stedenbouw en Landschap in Enschede, waar hij zijn ervaring kon uitbreiden en zijn huidige zakenpartner ontmoette, Wieteke Nijkrake. Vervolgens heeft hij nog drie jaar bij Karres+Brands gewerkt.

Ik kreeg bij Karres+Brands ontzettend leuke projecten toegewezen, in Nederland en het buitenland. Het was lastig om zo’n fantastisch bedrijf te verlaten toen ik voor mezelf begon.

Samen met Wieteke, die architectuur studeerde aan de TU Delft, deed Jorrit mee aan verschillende competities en ze wonnen verschillende prestigieuze prijzen. Dit leidde niet direct tot hun eerste projecten samen, maar het gaf ze wel materiaal om zichzelf mee te promoten, bij toekomstige cliënten. Het was ook een bevestiging voor Jorrit en Wieteke dat een potentiële samenwerking succesvol zou kunnen zijn en dit gaf hen het vertrouwen in een eigen ontwerpbureau. Een jaar later startten ze NOHNIK. Jorrit zegt: “Zulk soort beslissingen hebben een fundamentele impact op je leven.” Ze zijn ontzettend druk met vele nieuwe klanten, waaronder andere ontwerpbureaus, gemeentes, waterschappen en projectontwikkelaars.

Terug naar Na je studie