
Alumniverhaal
Alumnus Daniel Polders - MSc Molecular Life Sciences
Via een klasgenoot kwam Daniel in Wageningen terecht. Samen zijn ze naar een meeloopdag geweest en van het een kwam het ander.
Vooral het experimentele karakter is erg uitdagend.
Wat mij aansprak aan de studie is vooral het feit dat het niet alleen maar scheikunde of alleen maar natuurkunde is, maar echt interdisciplinair. Daarnaast kan je nog steeds van alles erbij halen als je het leuk en leerzaam vindt. Verder is het echt de Wageningse mentaliteit van kleinschaligheid en persoonlijkere contacten waar ik voor viel.
Ik heb zeven jaar over mijn studie gedaan. Dat lijkt lang maar ik heb dan ook dingen naast mijn studie gedaan, zoals de studentenraad, onderwijsinstituut, onderwijscommissie.
Van alle mensen hier ben ik degene die de meest chemische achtergrond heeft, zodoende werd ik gevraagd om het lab hier in te richten, aangezien dat ook compleet nieuw was en nog ingericht moest worden. Verder is er een nauwe samenwerking met Philips want de scanner en randapparatuur is van hen. Ook voor Philips is het een zeer leerzame samenwerking aangezien de 7 Tesla MRI voorlopig alleen voor onderzoek gebruikt wordt en nog geen medische toepassing heeft. Dit komt doordat alles behoorlijk nieuw is en daardoor de nabewerkingen van de meetresultaten nog onderzoek nodig heeft.Mijn streven binnen dit promotietraject is om vooral methodologisch te werk te gaan. Vooral het experimentele karakter is erg uitdagend. Het mooist zou het zijn als het lukt om binnen dit project alles van begin tot eind door te kunnen lopen; van de theorie naar de nieuwste methode van beeldvorming aan de hand van diffusiegewogen MRI-data.
Baan
Uiteindelijk moest er ook weer eens afgestudeerd worden. Ik besloot na mijn studie promotieonderzoek te gaan doen. Zeg nou zelf, wat is er mooier dan betaald te krijgen om te doen wat je zelf leuk vindt? De vrijheid die je krijgt om te experimenteren en zelf dingen uit te mogen proberen. Je begrijpt dus wel dat ik dit gewoon moest doen.
Mijn promotie speelt zich af rond de nieuwe 7 Tesla MRI scanner. De universiteit van Utrecht en het UMC hadden wat geld over. Deze leerstoelgroep werd opgericht en is dus compleet nieuw. Er werden AIO’s gezocht die graag met dit apparaat wilden spelen. Deze AIO’s komen uit allerlei echt verschillende studiegebieden, waaronder biomedische beeldvorming, natuurkunde en ook één uit Moleculaire Levenswetenschappen.