Bachelor Voeding en Gezondheid

Voeding en gezondheid hebben veel met elkaar te maken. Voedingskundigen willen de gezondheid van mensen handhaven of verbeteren door middel van gezonde voeding. Bij de opleiding Voeding en Gezondheid komen alle aspecten van voeding aan de orde: de keuze van het voedsel, de manier waarop we het nuttigen, de verwerking van het voedsel door het lichaam en het effect van voeding op de gezondheid. Bij de studie Voeding en Gezondheid aan Wageningen University vind je de beste mogelijkheden om op academisch niveau het effect van voeding op de gezondheid van mensen te onderzoeken.

Bachelor Voeding en Gezondheid

Waarom deze studie?

  • Je onderzoekt, samen met andere studenten, vanuit de wetenschap de effecten van voeding op gezondheid. Preventief, relevant en écht onderbouwd.
  • Het is de enige Voeding & Gezondheid opleiding in Nederland die deze onderwerpen vanuit de biologie en geneeskunde aanpakt. Biomedisch dus!
  • Je zoomt in op celniveau, ontdekt de invloed van voeding op de mens als geheel én staat stil bij het effect van voeding op de samenleving. Wetenschap met maatschappelijke impact.

Studieprogramma van Voeding en Gezondheid

In het Studieprogramma van de opleiding kun je per studiejaar bekijken welke vakken je kunt volgen. Lees ook meer over de Achtergrond van de opleiding en Vergelijk de opleiding met opleidingen aan andere universiteiten en HBO's.

Toelating en inschrijving

Sinds september 2020 is er geen Numerus Fixus meer voor deze opleiding. Kijk op de pagina Toelating & Inschrijving of je met jouw achtergrond wordt toegelaten tot de opleiding en schrijf je in!

Studenten vertellen

Wil je weten hoe studenten de opleiding Voeding en Gezondheid en het studeren in Wageningen ervaren? Lees de Verhalen van studenten en kom meer te weten over de universiteit.

Heel leuk vond ik dat we zelf een onderzoek mochten opzetten en uitvoeren in het tweede jaar.
Student Marieke

Na je studie

Er zijn verschillende banen waar je met de opleiding Voeding en Gezondheid terecht kunt. Je kan bijvoorbeeld in het bedrijfsleven aan de slag als voedingskundige, onderzoeker worden aan een universiteit of onderzoeksinstituut, of als beleidsmedewerker een bijdrage
leveren aan het bevorderen van de (publieke) gezondheid. Lees meer over de verschillende banen die je kunt krijgen als je na je bachelor een master hebt afgerond en lees de verhalen van afgestudeerden op Na de opleiding Voeding en Gezondheid.

Aansluitende masters

Na je bachelor heb je toegang tot een aantal masteropleidingen bij de WUR. Naast de opleidingen waar je direct toegang toe hebt zijn er mogelijkheden om naar andere masteropleidingen door te stromen. Lees meer over de Aansluitende masteropleidingen.