Bachelor Voeding en Gezondheid

Voeding en gezondheid hebben veel met elkaar te maken. Voedingsdeskundigen willen de gezondheid van mensen handhaven of verbeteren door middel van gezonde voeding. Bij de opleiding Voeding en Gezondheid komen alle aspecten van de voeding van mensen aan de orde: de keuze van het voedsel, de manier waarop we het nuttigen, de verwerking van het voedsel door het lichaam en het effect van voeding op de gezondheid.

Bachelor Voeding en Gezondheid

Waarom deze studie?

  • De invloed van voeding op de gezondheid van de mens staat centraal
  • Alle aspecten van de voeding van de mens komen aan bod, denk aan smaak en verzadiging, vertering, voedingsstatus en eetgedrag
  • In deze biomedische opleiding doe je kennis op op alle niveaus; van orgaansystemen en weefsels tot cellen en moleculen

Studieprogramma van Voeding en Gezondheid

In het overzicht van de Studieprogramma van de opleiding kun je per studiejaar bekijken welke vakken je kunt volgen. Lees ook meer over de Achtergrond van de opleiding en Vergelijk de opleiding.

Toelating en inschrijving

Vanaf september 2020 is er geen Numerus Fixus meer voor deze opleiding. Kijk op de pagina Toelating & Inschrijving of je met jouw achtergrond wordt toegelaten tot de opleiding en schrijf je in!

Studenten vertellen

Wil je weten hoe studenten de opleiding en het studeren in Wageningen ervaren? Lees de Verhalen van studenten.

Heel leuk vond ik dat we zelf een onderzoek mochten opzetten en uitvoeren in het tweede jaar.
Student Marieke

Beroepen en toekomst

Lees welke beroepen je kunt gaan doen als je na je bachelor een master hebt afgerond en lees de verhalen van afgestudeerden op Banen na de opleiding Voeding en Gezondheid.

Aansluitende masters

Na je bachelor heb je toegang tot een aantal masteropleidingen. Naast de opleidingen waar je direct toegang toe hebt zijn er mogelijkheden om naar andere masteropleidingen door te stromen. Lees meer over de Aansluitende masteropleidingen.

Voorlichting en studiekeuze

Wil jij je storten op alle aspecten van voeding van mensen én wil je meer weten over deze opleiding? Er zijn verschillende mogelijkheden om te ervaren of deze opleiding echt bij jou past. Maar ook wat het inhoud en hoe het is om te studeren aan deze opleiding. Bekijk en neem deel aan een van de volgende events: