Minoren van de bachelor Voeding en Gezondheid

In het derde jaar is er in elke BSc opleiding van Wageningen University ruimte voor het volgen van een BSc minor. Een minor is een set bij elkaar passende vakken, waardoor je de mogelijkheid hebt een half jaar aan een speciaal onderwerp te werken.

Minors over diverse thema's

Wageningen University biedt zo’n 50 verschillende minors aan om uit te kiezen. Er zijn minors over allerlei thema’s binnen het wetenschapsgebied van Wageningen University & Research (bijvoorbeeld klimaatverandering, biodiversiteit of mariene biologie) en minors die je kennis laten maken met een Wageningse opleiding (bijvoorbeeld dierwetenschappen, biotechnologie of communicatie). Het is aan jou of je je wilt verbreden of verdiepen door middel van een minor. Je kunt zelfs een eigen individuele minor samenstellen als je speciale wensen hebt.

Een minor kies je in de vrije keuzeruimte van je opleiding. Sommige opleidingen hebben de vrije keuzeruimte in het 1e semester, andere in het 2e semester en bij weer andere kun je dat zelf kiezen. Minors worden meestal 1 maal per jaar gegeven, in het 1e of in het 2e semester. Omdat de vrije keuzeruimte een half studiejaar beslaat, kun je ook besluiten een minor te gaan doen bij een andere universiteit in Nederland, of zelfs bij een universiteit buiten Nederland.

Minor Voeding en Gezondheid

Voor studenten van andere opleidingen bestaat er ook de minor Voeding en Gezondheid. Voor meer informatie zie: BSc Minor Nutrition and Health

Ga naar de vakken van het eerste jaar

Ga naar de vakken van het tweede en derde jaar

Terug naar Opbouw studie