Webclass Agrotechnologie

Online Proefstudie - Agrotechnologie

Ben je geïnteresseerd in landbouw en techniek en zoek je een wetenschappelijke studie? Maak in deze online proefstudie kennis met de verschillende onderwerpen binnen de studie Agrotechnologie, en zie hoe deze studie anders is dan bijvoorbeeld werktuigbouwkunde. Elke les bestaat uit een aantal kleine videocolleges, waarna je in staat bent om de opdrachten te maken. Let op: de proefstudie is in het Nederlands, omdat we een Nederlandstalige Bachelor hebben.

Wat is online proefstuderen?

Je leert onze opleidingen beter kennen door het volgen van gratis online lessen. Deze proefstudie bestaat uit vier lessen van elk één uur. Je volgt online minicolleges en maakt opdrachten vanuit je luie stoel.

En heb je vragen? Je wordt begeleid door studenten van de opleiding Agrotechnologie, dus dit is jouw kans om al je vragen over de opleiding en het studeren in Wageningen te stellen aan de ervaringsdeskundigen!

Waar gaat de proefstudie over?

De bacheloropleiding Agrotechnologie in Wageningen is een wetenschappelijke, technische studie gericht op plant, dier en leefomgeving. Je leert innovatieve en duurzame technologie ontwerpen voor de productie van voedsel en andere agrarische producten. In deze proefstudie maak je kennis met verschillende uitdagingen in de agrarische sector. Je maakt kennis met een koeienboer. Hij stelt zich voor en vertelt iets over de uitdagingen die hij tegenkomt in zijn bedrijf. 4 uitdagingen waar jij een technologische oplossing voor gaat geven/maken. Elke uitdaging ligt in een andere hoek van de studie.

Zo leer je:

  • Een bewegingssensor te maken en programmeren om het gedrag van zijn koeien te monitoren.
  • Een optimaal teeltrotatieplan en rantsoen te berekenen.
  • Het stalklimaat te optimaliseren.
  • Een plan voor bedrijfsverbreding, in de vorm van een boerderijcamping, financieel uit te werken.

Bij elk onderwerp zijn er video’s gemaakt. De boer legt zijn probleem uit, studenten verzorgen een inhoudelijke uitleg van de stof die je gebruikt om tot een oplossing te komen en daarna ga je zelf aan de slag met de opdrachten.

Heb je nog vragen over de online proefstudie Agrotechnologie, stuur dan een mail naar: agrotechnologie1.ops@wur.nl