Economie en Beleid Online Proefstuderen

Online Proefstudie - Economie en Beleid

Wil jij weten hoe je economische kennis kunt toepassen op klimaatverandering, bevolkingsgroei en ontwikkelingslanden? Volg dan deze online proefstudie om alvast van de bacheloropleiding Economie en Beleid te proeven.

Wat is online proefstuderen?

Je leert onze opleidingen beter kennen door het volgen van gratis online lessen. Deze proefstudie bestaat uit vier lessen van elk één uur. Je volgt online minicolleges van docenten en studenten en maakt opdrachten vanuit je luie stoel.

En heb je vragen? Je wordt begeleid door studenten van de opleiding Economie en Beleid, dus dit is jouw kans om al je vragen over de opleiding en het studentenleven in Wageningen te stellen aan de ervaringsdeskundigen!

Momenteel niet beschikbaar

Wat leer je tijdens deze cursus?

Tijdens de opleiding Economie en Beleid krijg je een combinatie van economische en beleidsmatige kennis. Deze kennis pas je toe op vraagstukken rond milieu, landbouw en ontwikkelingseconomie.

Tijdens het proefstuderen maak je kennis met begrippen als het prisoner's dilemma en Tragedy of the commons. Je krijgt onder meer antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe kunnen we bedrijven milieuvriendelijker maken?
  • Welk prijskaartje hangt aan milieuvervuiling?
  • Hoe is het landbouwbeleid van de Europese Unie tot stand gekomen?
  • Hoe gaan we de groeiende bevolking voorzien van genoeg voedsel?
  • Waarom zijn sommige landen rijk en andere arm?

Je leert zo wat de thema's economie, duurzaamheid en cultuur met elkaar te maken hebben.