Food Technology

Online Proefstudie - Food Technology

Begrijp hoe voedsel geproduceerd kan worden op een veilige en duurzame manier. Leer welke factoren de kwaliteit van ons eten beinvloed over tijd en duik in de moleculaire structuur van eten. Ontdek de nieuwste voedsel trends, zoals vegan kaas!

Wat is online proefstuderen?

Je leert onze opleidingen beter kennen door het volgen van gratis online lessen. Deze proefstudie bestaat uit vier lessen van elk één uur. Je volgt online minicolleges van docenten en studenten en maakt opdrachten vanuit je luie stoel.

En heb je vragen? Je wordt begeleid door studenten van de opleiding Food Technology, dus dit is jouw kans om al je vragen over de opleiding en het studentenleven in Wageningen te stellen aan de ervaringsdeskundigen!

Momenteel niet beschikbaar

Wat leer je tijdens deze cursus?

Wil jij werken aan nieuwe, innovatieve producten voor de grootste bedrijfssector in de wereld? Dan is de Bachelor Food Technology iets voor jou. De wensen van de consument en nieuwe inzichten in gezondheid, voedselveiligheid, kwaliteit en duurzaamheid maken onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten enorm belangrijk. Daarnaast wil een bedrijf ook graag een goede omzet en marktpositie houden.

In de studie Food Technology leer jij hoe je nieuwe levensmiddelen kunt ontwikkelen en bestaande producten kunt verbeteren om deze doelen te realiseren. Je leert alles over de ingrediënten en over aspecten als verpakking, logistiek en voedselveiligheid.

In deze online proefstudeer module worden de volgende vragen beantwoord:

  • Wat is voedselkwaliteit volgens consumenten en hoe kunnen we die kwaliteit beinvloeden?
  • Is voedsel veilig om te eten? Waneer is voedsel veilig en kunnen we de houdbaarheid van een product aanpassen?
  • Hoe dragen verpakkingen en logistiek bij aan het voorzien van alle consumenten met voedsel?
  • Kunnen we voedsel op een veilige en duurzame manier produceren?

Per onderwerp zullen een of meerdere aspecten behandeld worden die belangrijk zijn in de studie Food Technology. Je kan deelnemen in een practicum, mini colleges kijken en opdrachten maken.