MOOC voor scholieren Bodem, Water, Atmosfeer

Online Proefstudie - Soil, Water, Atmosphere

Tijdens online proefstuderen kun je alvast proeven van de opleiding Soil, Water, Atmosphere. Let op: de online proefstudie is in het Nederlands. Je leert hoe aardrijks-, natuur- en scheikunde een belangrijke rol spelen in de wereld om je heen. Alle belangrijke aspecten van deze opleiding komen in deze vierdelige cursus aan bod.

Wat is online proefstuderen?

Je leert onze opleidingen beter kennen door het volgen van gratis online lessen. Deze proefstudie bestaat uit vier lessen van elk één uur. Je volgt online minicolleges van docenten en studenten en maakt opdrachten vanuit je luie stoel. Vind je het spannend om je op een Engelse opleiding te oriënteren? Deze proefstudie kun je in het Nederlands volgen.

En heb je vragen? Je wordt begeleid door studenten van de opleiding Soil, Water, Atmosphere, dus dit is jouw kans om al je vragen over de opleiding en het studentenleven in Wageningen te stellen aan de ervaringsdeskundigen!

Momenteel niet beschikbaar

Wat leer je tijdens deze cursus?

De opleiding Soil, Water, Atmosphere gaat over de processen die zich in, op en boven de aarde afspelen. Deze processen zijn een samenspel tussen natuur- en scheikunde, biologie, wiskunde en aardrijkskunde. Je kijkt van twee meter onder de grond tot hoog in de lucht. Je leert van uiteenlopende onderwerpen en krijgt antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe zijn de continenten ontstaan?
  • Hoe werkt de waterkringloop?
  • Wat zijn de verschillende functies van een bodem? En wat voor soorten bodems zijn er?
  • Wat is een waterbalans en waar gebruiken we die voor?
  • Hoe komen we aan schoon drinkwater?
  • Wat doet de ozonlaag?
  • Wat zeggen ze nou echt tijdens het weerbericht; wat is nou precies neerslag, hoge en lage drukgebieden en winden?

Bij elk onderwerp zijn er video’s gemaakt waarin onze onderzoekers en studenten uitleggen voor welke uitdagingen we staan. Met deze kennis kun jij bijdragen aan een duurzaam leefbare wereld.