Teamdagen voor decanen en mentoren

We nodigen docententeams en decanenkringen van harte uit op de campus van Wageningen University and Research. We verzorgen een rondleiding en een inhoudelijk programma over studiekeuze en onze opleidingen. Combineer dit bijvoorbeeld met een teamdag of kringvergadering.

Teamdag op maat voor decanen en mentoren

We maken graag een programma op maat voor je decanenkring of docententeam. Samen met studenten en docenten, vertellen we bijvoorbeeld meer over de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, voedsel en natuur. We laten je (opnieuw) kennismaken met de opleidingen van Wageningen University en met onze onderzoeksinstituten. Ook een excursie naar het werkveld is mogelijk. Zie ook de voorbeelden onderaan deze pagina.

Aanmelden voor een teamdag kan via scholenvoorlichting@wur.nl

Uiteraard houden we rekening met de RIVM-richtlijnen bij fysieke bijeenkomsten.

Voorbeelden van teamdagen met de thema's van Wageningen UR

De Waddenzee, natuur en economische belangen

Met een bezoek aan Wageningen IMARES, Texel of de auquaria/onderzoeklocatie vissen in Wageningen. Maak kennis met onderwijs en onderzoek over mariene gebieden. Verschillende aspecten van omgevingswetenschappen, biologie en economie komen aan bod.

Voeding en Gezondheid

Waarom wordt de ene helft van de bevolking steeds dikker, terwijl de andere helft honger lijdt. We gaan in op maatschappelijke en technische processen. Tijdens een bezoek aan een levensmiddelenconcern zoals Friesland Foods/Campina ontdek je meer over het werk van een levensmiddelentechnoloog.

Zonder planten geen leven

Waarom een plantendeskundige een gouden toekomst heeft. Vaccins inbouwen in tropische gewassen. Medicijnen uit planten ...Je ontdekt waarom een tomatenzaadje duurder is dan goud, maakt kennis met een van de grootste zaadveredelingsbedrijven van de wereld en neemt deel aan een excursie naar de plantenkassen.