Brightspace: jouw online leeromgeving

Alle vakken zijn in Brightspace beschikbaar.

Brightspace is de online leeromgeving waarin je alle informatie voor je studie vindt. Het is geschikt voor laptop, desktop, mobiel en tablet. Brightspace is praktisch, handig in gebruik en aan persoonlijke wensen aan te passen.

Vraag en antwoord

Brightspace

Je vindt hier antwoord op veelgestelde vragen over Brightspace. Staat jouw vraag er niet bij of heb je ondersteuning nodig, Kijk op StudentSupport.wur.nl, stuur een e-mail naar de helpdesk of bel naar (+31 317) 486222.

Hoe krijg ik toegang tot de Brightspace cursus?

Als je de cursus in kwestie selecteert in myWURtoday, dan word je automatisch doorverwezen naar de Brightspace cursus. In de Brightspace manual for students vind je meer informatie over hoe toegang te krijgen tot Brightspace via de myWURtoday app.

Werkt Brightspace op alle browsers?

Niet alle browsers worden (volledig) ondersteund. 'Je vindt een overzicht van de browers op de Brightspace help pagina.

Is Brightspace ook in het Nederlands beschikbaar?

Brightspace wordt bij Wageningen University & Research gebruikt in het Engels. Je kan ook voor de Nederlandse taal kiezen, maar hiermee wijzig je alleen de Brightspace knoppen en niet de inhoud van de vakinformatie. Handleidingen en instructies zijn alleen in het Engels.

Zijn er handleidingen voor het gebruik van Brightspace?

Handleidingen voor het gebruik van Brightspace vind je via de ‘Brightspace Help for Students’ onder de Help-optie in Brightspace.

Wat is het beleid ten aanzien van "grades" in Brightspace?

Er mogen (deel)cijfers in Brightspace worden vastgelegd, maar de enige formele bron voor eindcijfers is Osiris.

Wat is de Pulse-app?

Voor het gebruik van Brightspace kan je gebruik maken van een door de leverancier beschikbaar gestelde app. De app heet ‘Pulse’ en is te vinden in ‘Google play’ en de ‘App store’. Lees meer over de pulse app op de Brightspace for Students pagina.

Hoe gaat WUR om met de verwerking van persoonsgegevens binnen Brightspace?

Brightspace voldoet technisch aan de door WUR opgestelde normen en criteria op het gebied van beveiliging. Hoe WUR omgaat met de verwerking van persoonsgegevens binnen Brightspace lees je in de Privacyverklaring.