Verzekeringen

Het is misschien niet iets waar je direct bij stil staat: verzekeringen. Toch is het goed om te checken of je goed verzekerd bent. Of je nu thuis woont of op kamers, op deze pagina vind je informatie over verzekeringen voor studenten.

Ziektekostenverzekering

Het hebben van een (basis)verzekering is wettelijk verplicht.

Alle studenten die een basisverzekering moeten afsluiten, kunnen dit doen bij één van de verschillende zorgverzekeraars in Nederland. Wageningen University & Research heeft een contract afgesloten met AON voor een collectieve zorgverzekering voor studenten die vallen onder de basisverzekering.

Meer informatie over de collectieve verzekering is te verkrijgen via AON Klantenservice Zorg- en Inkomensverzekeringen. Of kijk op de site AON.

Studenten die willen deelnemen aan deze collectieve verzekering, kunnen op de AON-site hun individuele verzekeringspakket samenstellen met de daarbij behorende premie. Voor collectiviteit: Studenten Wageningen Universiteit. Collectiviteitsnummer: 1610

Website inlognaam: Studenten, Website wachtwoord: Voordeel

Afhankelijk van de persoonlijke situatie kan een student met een basisziektekostenverzekering in aanmerking komen voor een zorgtoeslag die wordt verleend door de belastingdienst. Informatie hierover is te vinden op www.toeslagen.nl

Collectieve reisverzekering

Alle ingeschreven studenten van Wageningen University die in het kader van hun opleidingsprogramma aan de universiteit stages, exchange en/of afstudeervakken in het buitenland verrichten, zijn verzekerd onder de collectieve reisverzekering van Wageningen University & Research en Research Centre.

De kosten zijn voor rekening van Wageningen University & Research. De algemene voorwaarden van de verzekering en declaratieformulieren zijn hieronder te vinden.

Overige (studenten)verzekeringen

Naast een ziektekostenverzekering zijn de volgende soorten verzekeringen ook aan te raden:

Polissen voor deze type verzekeringen zijn overal verkrijgbaar.

Voor onafhankelijke informatie en advies kan je kijken op de website studenten-zorgverzekeringen.nl