Studentenpsycholoog

De studentenpsycholoog helpt je met persoonlijke problemen die kunnen leiden tot studievertraging. Denk aan familieproblemen, onzekerheid, angst of somberheid, maar ook depressie, verslaving, spanning of rouw.

Wat kan de studentenpsycholoog voor je doen?

De studentenpsycholoog biedt kortdurende begeleiding (maximaal vijf gesprekken) bij lichte psychische problematiek. Dit is kosteloos en vertrouwelijk!

Let op: wij stellen geen diagnose en bieden geen behandeling voor ernstige – of complexe – psychische/psychiatrische problemen. Heb je echt gespecialiseerde of langdurige hulp nodig, dan kunnen wij je helpen via de huisarts een verwijzing naar de GGZ te krijgen.

Wij begeleiden je op verschillende manieren

 • Walk-In | +- 15 minuten
  Weet je niet zeker welke hulp het best bij je vraag past? Maak dan een afspraak walk-in consult met een studentenpsycholoog.

  Locatie Dag(en) Tijd
  Forum | Room 030 ma, do 13:00 - 14:00u Schrijf je in
  SC de Bongerd di 15:00 - 16:00u Schrijf je in
  Forum | Room 030 woe 13:00 - 14:00u Open walk-in | Registratie niet nodig | Vanaf 17 april
  Online | MS Teams di, vrij 13:00 - 14:00u Schrijf je in
 • Intake bij de psycholoog (online of persoonlijk, +- 60 min): We luisteren naar je verhaal en maken een inschatting hoe we jou het beste kunnen helpen. We maken een vervolgafspraak of we adviseren je een groepstraining (via Student Training & Support). Ook kunnen we je eventueel doorverwijzen naar andere hulpverlening. Alle gesprekken zijn vertrouwelijk!

Wil je een afspraak maken?

Vul dan aub het aanmeldformulier in. Hierna ontvang je een uitnodiging voor een intakegesprek. Als de psycholoog aanvullende vragen heeft, of als zij je willen doorverwijzen naar een andere vorm van hulpverlening, nemen ze contact op.

Zelf aan de slag: e-Health platform gezondeboel

Wil je alvast zelf aan de slag en meer leren over hoe om te gaan met stress t.g.v. corona, tips krijgen over hoe te ontspannen, of leren hoe je de zaken beter kunt organiseren? Gezondeboel is een online platform waar je kunt werken aan je eigen geestelijke gezondheid: gratis, anoniem en gemakkelijk! Start vandaag of check het overzicht van de online trainingen.

Waar kun je heen voor hulp?

Infographic Student Guidance - Find your Way

Wageningen University & Research biedt veel ondersteuning aan studenten. Maar hoe weet je nou bij wie je terecht kan als je met een probleem zit? Download de sociale routekaart: “Student Guidance - Find your Way”, of ga naar de pagina WUR Studentenbegeleiding.

Studieadviseur: wanneer neem je contact op?

In het geval van studiegerelateerde problemen zoals discipline, motivatie, faalangst, concentratieproblemen, studieplanning, enz. adviseren we je eerst contact op te nemen met je studieadviseur. Die inventariseert samen met jou waar je tegenaan loopt en kan je helpen je studiegedrag te veranderen om efficiënter te studeren.

Wat biedt Student Training & Support?

Student Training & Support start elke studieperiode inspirerende – gratis - masterclasses, workshops en trainingen. Ook kun je een afspraak maken voor een goed gesprek met een professionele student life coach of met een peer coach.

Studentendecanen; hoe kunnen zij helpen?

De studentendecaan helpt je als je studievertraging dreigt op te lopen door overmacht (bijvoorbeeld bij ziekte), geeft advies over financiën, weet alles van regelingen, helpt en bemiddelt bij conflicten en bij obstakels die je tegen kan komen als je een functiebeperking hebt.

Beroepscode

De WUR studentpsychologen werken volgens de beroepscode van het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen). Hiermee is de kwaliteit en integriteit van onze begeleiding gegarandeerd. Daarnaast gebruikt het team van psychologen intervisie om elkaar te helpen en van elkaar te leren.