Tegemoetkoming in de reiskosten voor studenten in het buitenland.

Voor studenten van Wageningen University & Research die in het buitenland zijn en in verband met stage of thesis en die vanwege de coronacrisis eerder terug naar Nederland moeten of willen komen, biedt Wageningen University & Research een compensatie aan voor de eventuele extra kosten die gemaakt moeten worden om eerder terug te keren.

Welke kosten worden vergoed?

Extra kosten die je moet maken omdat je eerder terug moest (of na de gegeven toestemming toch niet kon vertrekken) i.v.m. de uitbraak van het coronavirus worden gecompenseerd. In de meeste gevallen zal het gaan om hogere ticketprijzen dan waarvan je voor vertrek uit Nederland van uit bent gegaan.

Als de Science Group toestemming heeft gegeven en het reisadvies gaat over in oranje of rood? De universiteit zal dan onder bepaalde omstandigheden de kosten vergoeden die je hebt moeten maken door het uitstellen van de reis of het maken van een eerdere terugreis.

Bijvoorbeeld:

Voorwaarden:

Hoe aanvragen:

Wij proberen het zo snel mogelijk in behandeling te nemen. Houdt er wel rekening mee dat er enkele weken overheen kunnen gaan voordat alles verwerkt is.