Oriëntatieweek

Om de nieuwe Erasmusstudenten van de Mendelove Universiteit van Brno kennis te laten maken met elkaar en met de stad is er een week vol activiteiten georganiseerd. Dit is een week waarvoor je je vrijwillig kunt opgeven maar die wel nadrukkelijk word aangeraden. De week begon met een algemeen praatje van de Erasmus coördinator die ons vooral praktische zaken uitlegde. Ook werd de mogelijkheid geboden een Tsjechisch telefoonnummer te kopen. Vervolgens werden we rondgeleid over het universiteitsterrein en hadden we een lunch in de kantine van de universiteit.

Gedurende de week hebben we uitstapjes gemaakt naar een mooi kasteel, druipsteengrotten en een brouwerij. ‘s Avonds waren de meeste studenten te vinden in het centrum van Brno om samen een biertje te drinken. Ook was er een welkomstfeest georganiseerd, het vlaggenfeest, waarbij iedereen zijn/haar land vertegenwoordigde door hun vlag mee te nemen of op hun gezicht te schminken. Tijdens de oriëntatieweek kon je ook van de gelegenheid gebruik maken om Tsjechische les te volgen. Dit vond ik erg leuk en het is altijd handig om een paar basiswoorden te kennen.

Het was een gezellige, drukke en energie consumerende week maar erg nuttig om allerlei verschillende mensen, de stad en de universiteit te leren kennen.