Tramfeest

Een van de meest bijzondere feesten die ik tot nu toe heb meegemaakt in Brno is het tram feest. Voordat het feest zou beginnen hadden we afgesproken in een van onze kamers om te proosten en om ons voor te bereiden op het feest. Het feest had het thema 'hippie' en iedereen moest dus verkleed komen. Toen we met schmink peace-tekens, duiven, bloemetjes en hartjes op onze wangen hadden getekend was iedereen klaar voor het feest.

We dronken nog allemaal een shot salmiaci. Dit is een drankje dat een van de Finse jongens had meegebracht uit Finland. Het smaakt naar dropshot en ik als Nederlander vond dat natuurlijk hartstikke lekker. De anderen vonden het over het algemeen ook lekker, er was maar één persoon die het echt verschrikkelijk vond. Onderweg naar de tram hebben we het hele flesje salmiaci leeggedronken…

Toen we bij de tram aankwamen was het al lekker druk. De bedoeling van het feest was om 3 uur lang door Brno rond te rijden met de tram waarin muziek speelde en drank werd verkocht. Bij binnenkomst in de tram kreeg iedereen een biertje aangereikt. Toen de tram begon te rijden begon het feest. Iedereen was opgetogen en was in een blije stemming van love and peace. Alle studenten hadden goed hun best gedaan om er als hippie uit te zien en velen waren nog naar de tweedehands winkel geweest om een outfit te scoren. De tweedehands kleding winkels zijn hier erg populair en totaal niet duur wat ook een gevaar kan zijn voor de inhoud van je portemonnee. In veel winkels is de prijs voor een kledingstuk één of anderhalve euro, van jassen tot blouses en van sjaaltjes tot broeken, ze hebben er alles. Ik had er ook een hippie blouse kunnen vinden met wijd uitlopende mouwen en een sjaaltje om om mijn hoofd te binden. Er waren veel zonnebrillen en vrolijk gekleurde shirts te zien in de tram. Helaas was het te donker om goed naar buiten te kijken en je te oriënteren maar ik geloof dat we heel Brno hebben doorkruist. De muziek was niet heel luid dus het was meer een gelegenheid om te praten met mensen.

Op twee punten stopte de tram voor een plaspauze. In totaal waren er drie trams: voor elke universiteit een. Maar na de plaspauze waren alle trams vol met een mix van verschillende universiteiten, de ene tram nog voller dan de andere. Het was echt een leuke ervaring om in een tram een feestje te houden maar het bewaren van je evenwicht werd steeds moeilijker wanneer de tram stopte en weer verder reed. Na drie uur rond gereden te hebben stopte de tram op het hoofdstation en begaf iedereen zich naar de club waar de afterparty werd gehouden. De afterparty was ook leuk, maar de tram party stak er toch wel met kop en schouders boven uit. Het was een geslaagde avond om nooit meer te vergeten.