Studeren in Paris

Ik ben naar Parijs gegaan om daar te studeren voor mijn minor. Misschien is het daarom ook leuk om iets te vertellen over de vakken die ik volg aan Dauphine Universiteit. Voor mijn minor moet ik 30 punten halen, en dat wil ik bereiken door het volgen van de volgende vakken: Company Culture, Business Ethics, Cross Cultural Barriers, Climate Change Economics and Human Resource Management. Deze vakken zijn wat anders dan de vakken die ik normaal in Wageningen zou volgen, maar dat kun je natuurlijk verwachten op een uni met een economische focus.

Veel  vakken hebben culturele aspecten, hiervoor wordt er optimaal gebruik gemaakt van de verschillende culturen in mijn colleges. Iets wat minder leuk is aan studeren in Frankrijk is dat de colleges 3 uur lang zijn. Je krijgt pas een kwartiertje pauze na  1,5 uur college. Dat was nogal wennen als je Nederland gewend bent. Bovendien is het volgen van de colleges behoorlijk intensief. Vooral door de participatie die ze verwachten in college en door de verschillende accenten waarmee de verschillende docenten praten.

Eten is erg belangrijk is voor de Fransen. Hier nemen ze dan ook uitgebreid de tijd voor. Fransen lunchen met een uitgebreide warme maaltijd. Op Dauphine gaat om 12:00 een gigantische kantine open, waar je kan kiezen uit verschillende gerechten voor slechts €3,20. Dit kan pizza, friet met hamburgers, pasta of een gezondere keuze zijn. Hierbij krijg je ook nog eens soep of een dessert.

Tot slot regelt de universiteit ook uitstapjes, zo kregen we kaartjes om naar Parc Astérix te gaan. Het pretpark was al in Halloween stemming, dus er waren al spookhuizen die bezocht konden worden. Het was een van de laatste warme dag in Parijs, dus een prima gelegenheid om optimaal gebruik te maken van alle water attracties!  En dat hebben we dan ook gedaan!