København

Ik begon mijn studie in Kopenhagen met een introductie week. Vergelijkbaar met de AID, maar toch ook weer heel anders. Er werd erg veel verteld over de Universiteit, over de mail, aanmelden voor vakken enzovoort. Maar dat betekent niet dat er geen feestjes waren. Deze week was het tijd om sociaal te zijn en andere internationale studenten te leren kennen. De mensen komen overal vandaan, Duitsland, de US, Australië en nog veel meer. Het leuke is dat er in de introductie ook wat verteld werd over de cultuur van de Denen. Bijvoorbeeld, dat de Denen elkaar erg goed vertrouwen. Dit merk je bijvoorbeeld aan de kleine winkels van boerderijen langs de kant van de weg, er wordt op gerekend dat er niets gestolen wordt en dat er aan het einde van de dag de juiste hoeveelheid geld ligt. De enige uitzondering hierop is waarschijnlijk de fiets. Die worden erg veel gestolen in de stad en een extra slot is zeker noodzakelijk.

Ook willen Denen allemaal gelijk zijn. Er zal nooit een werknemer van de maand aangewezen worden, want dat betekent dat iemand beter is. Dit zorgt er voor dat er een ontspannen atmosfeer is op de universiteit. Er is makkelijk contact tussen de professor en de studenten.

Aan het einde van de introductie periode was de ‘Matriculation ceremony’. Dit is een welkom praatje van de Rector van de Universiteit en daarna was er feest. Je had ook de kans om de hand te schudden van de rector. Het staat symbool van je start van je studie en dat je je aan de regels van de Universiteit zult houden. Het leuke was dat zodra je de kans had om zijn had te schudden iedereen naar zich naar voren haastte. Het gaf de indruk alsof dat de ervaring van je leven zou zijn. Natuurlijk heb ik zelf ook zijn hand geschud.

Verder heb ik ook veel van de stad zelf gezien. Als eerste ben ik naar alle belangrijkste bezienswaardigheden geweest. Na een paar weken heb ik ook eindelijk de geweldige kleine zeemeermin gezien. Naast deze bezienswaardigheden zijn er natuurlijk genoeg andere geweldige dingen te doen in de stad. Ik heb ontzettend leuke winkeltjes met Deens design en gezellige cafés gezien. Het leuke is dat overal in de stad verse sapjes te halen zijn, daar houden ze hier blijkbaar erg veel van.