Laatste week in Kopenhagen

Dus de tentamens zitten erop en daarna was ik heerlijk een week vrij voordat ik weer op weg ging naar Nederland. Helaas zijn er natuurlijk een heleboel vrienden die al meteen weg moesten, doordat ze de kamer uit moesten of al meteen weer thuis moesten beginnen. Dus meteen na mijn tentamen heb ik een heerlijk diner gehad in een restaurant met iedereen.

De week heb ik vooral gebruikt om al dingen op orde te brengen, maar ook om langs al mijn favoriete plekken te gaan voor de laatste keer. Nog even door het park lopen tegenover mijn huis, naar het bakkertje op de hoek en een drankje doen in dat hele leuke boekencafé.

Ik heb toch ook nog wat nieuws gedaan. Zoals in een eerder verhaal te lezen is heb ik al een keer een trip door Denemarken gemaakt. Toen had ik vooral gereisd door Jutland. Kopenhagen bevindt zich op Zealand. Ten zuiden van Kopenhagen was ik verder nog niet geweest, dus ik heb een trip gemaakt naar de kliffen. De mooiste kliffen zijn Mons Klint. Die zijn alleen helaas te ver weg voor een dag tochtje. Dus ik ben geweest naar de op twee na mooiste plek, Stevns Klint. Stevns Klint is sinds 2014 ook onderdeel van UNESCO World Heritage. Het is erg mooi om daar een wandeling te maken. Ik ben samen met mijn zus erheen gegaan. Eerst met de trein naar Rødvig en vanaf daar een wandeling langs de kust.

Natuurlijk was het niet geweldig weer in deze tijd van het jaar, maar gelukkig was het droog. Dus lekker door modder gelopen en tegen de wind gevochten. Het was toch een geweldig mooie tocht. De kliffen zijn erg indrukwekkend. We zijn ook nog naar beneden gelopen naar een klein strandje om een beetje te zoeken tussen de stenen. Er zijn daar namelijk erg veel fossielen te vinden. Er is langs de kust ook een museum over de fossielen. Helaas hebben we zelf natuurlijk niets gevonden.

We zijn er maar één dag geweest, maar het was het zeker waard om een bezoekje te brengen aan de kliffen. Na een lange wandeling zijn we naar Køge gegaan en zijn we heerlijk uit eten geweest voordat we terug gingen naar Kopenhagen. We hebben er ook heerlijk gratis wijn gekregen, omdat we natuurlijk een leuk gesprek gehad hebben dat we Nederlands zijn en het dat ik het zo erg vind om Kopenhagen te moeten verlaten. Dit was zeker een mooie afsluiting.