Vertrek uit Kopenhagen

Vertrek uit Kopenhagen
Na mijn leuke uitje naar Stevns Klint, ging het toch echt gebeuren. Ik had nog een paar daagjes om op te ruimen en in te pakken en dan was het op weg naar Nederland. Ik had wel het luxe vervoer terug, want ik hoefde niet met het vliegtuig of met de trein. Mijn vader kwam me met de auto ophalen. Mijn zus kwam ook nog mee, zodat ook zij nog even kon zien waar ik had gewoond. Iedereen moest natuurlijk weten waar ik had gewoond en gestudeerd. Dit was voor mij ook de laatste keer om nog even langs de universiteit te lopen en doei te zeggen.

Natuurlijk was het een grote kunst om alles weer te pakken. Na een half jaar zijn je spullen namelijk exponentieel gegroeid en het is echt niet te achterhalen hoe dat nu mogelijk is. Gelukkig kreeg ik al mijn spullen net in de auto gepropt, naast de vier mensen die erin zaten natuurlijk. Dus de weg terug zat ik vast tussen al mijn spullen. En mijn fiets is ook weer mee gekomen. In Kopenhagen had ik namelijk echt een fiets nodig en die had ik vanuit Nederland al meegenomen, en nu kon die ook weer mooi mee terug.

De weg terug zijn we over de brug gereden. Het is toch zeker een mooi zicht om op deze manier een beetje afscheid te nemen. Ook zwaaide elke Deense vlag me uit, tenminste zo voelt het dan natuurlijk.

Inmiddels heb ik alles al weer in mijn kamer in Wageningen liggen. Het voelt toch wel een beetje raar om daar weer terug te zijn, maar ook weer heerlijk vertrouwd. Ik had al meteen de mogelijkheid om weer lekker te eten met mijn vrienden en zo weer even bij te kletsen.

Ik krijg nu steeds erg veel vragen; hoe voelt het om terug te zijn, heb je wat geleerd van deze ervaring, en nog veel meer. Het is zeker raar om terug te zijn, maar ik kan al die vragen ook nog niet beantwoorden.