De Ortaköy Moskee

Alweer een week voorbij,

De eerste week van mijn uitwisseling moest ik erg wennen, zowel wennen aan de plek als aan de manier waarop dingen hier gaan. Mijn kamer is perfect en m’n huisgenootjes zijn erg leuk. Ik heb het gevoel dat ik het erg getroffen heb.

Je ziet hier niemand fietsen en er zijn ook geen aparte fietspaden, dus ik moest een chipkaart halen om met het ov de omgeving te gaan verkennen. Tijdens het opladen heb ik al een beginnersfout gemaakt door per ongeluk 100 TL erop te zetten. Dit staat gelijk aan ongeveer 50x een bus pakken. De automaat wisselde niet… Ook heb ik een Turkse sim kaart gehaald waarmee ik mensen hier kan bereiken. Geloof me, dit kostte me bij elkaar al 2 dagen! Het is maar goed dat ik vroeg ben aangekomen.

Samen met mijn huisgenootje of met een mede NHTV student ben ik de afgelopen dagen veel weggeweest. Gewoon een bus pakken en maar zien waar we uitkomen. We zijn naar Beşiktaş, Ortaköy, Bebek en het oude centrum geweest. Deze stad is zo enorm groot! Als ik vanaf mijn huis naar het toeristische oude centrum wil ben ik zo 2 uur onderweg. De wijk waar ik woon is erg leuk. Je ziet hier amper toeristen, veel studenten en er zijn veel barretjes en restaurants waar je voor een prikkie kunt eten.

Omdat de lessen pas de 22e beginnen heb ik nog ontzettend veel vrije tijd. Dit is natuurlijk ideaal om veel van de stad te zien, maar het maakt het ook moeilijk om mensen te ontmoeten. Aankomende donderdag en vrijdag begint de registratie en oriëntatie op de universiteit. Dan komt waarschijnlijk iedereen bij elkaar en gaat het écht beginnen!

De uitdaging voor de komende dagen is om een sportschool te vinden met Engelse instructeurs. En voor nu: zorgen dat het water het weer doet…

Liefs,

Fleur