Fietsen :D

Hey!

Ik ben nu bijna een maand in Istanbul en de colleges zijn eindelijk begonnen. Het klinkt misschien raar, maar het is best lekker om weer in een ritme te komen. Na veel gedoe is het me gelukt om de verblijfsvergunning te regelen én mag ik alle vakken die ik in gedachten had ook officieel bijwonen. Hopelijk geen bureaucratisch gedoe meer!

Toen ik in een of andere rare bui was heb ik mezelf een nieuwe uitdaging gegeven voor de komende 7 weken: de Istanbul Marathon! Nee, ik ga niet de 42 nogwat kilometer lopen, maar gewoon een kleine 10 km. Maar dan nog, dat heb ik ook nog nooit gedaan! Dus trainen, trainen en nog eens trainen. De sportschool en de atletiek baan zijn mijn beste vriendjes.

As een echte Nederlander heb ik ook een fiets te pakken gekregen! Met dank aan de Environmental Club van Bogazici is het nu mogelijk om per fiets van campus te wisselen, wat ook echt de enige manier is om het binnen 10 min te halen. Ik vind het te gek! Er wordt veel naar me getoeterd en de locals denken vast dat ik niet spoor, want je ziet hier niemand fietsen en er zijn ook geen fietspaden. Maar het maakt me niet echt uit.

Op dit moment is het nog steeds ongeveer 23 graden hier, hoewel het die weekend erg slecht weer was. Maar nu, met mijn blote voetjes in het gras voelt het alsof de zomer nog niet voorbij is. Met een kleine religieuze vakantie in het vooruitzicht inclusief een tripje naar Budapest, voel ik me echt bevoorrecht om hier te zijn!

Liefs,

Fleur

PS. Op de foto’s zie je mijn coole fiets!