Weer thuis

Ik ben weer thuis! Vier dagen geleden vloog ik terug van Istanbul naar Amsterdam. Dit was zes dagen eerder dan iedereen had verwacht. Mijn familie heeft me opgehaald van het vliegveld en me naar mijn vriend gebracht. Het was een enorme verassing voor hem en hij was echt helemaal verbaasd.

Dus, terug zijn is raar. Ik had heel veel zin om naar huis te gaan en het voelt nog steeds erg goed. Maar het kan eigenlijk wel vergeleken worden met het wakker worden uit een hele lange droom. Hier thuis zijn dingen vrijwel hetzelfde gebleven terwijl er in de tussentijd zoveel gebeurd is tijdens mijn uitwisseling. Het is alsof ik een tijd lang gewoon in een andere wereld heb geleefd. Nu ik terug ben vallen een aantal dingen me erg op. Het is heerlijk om zoveel ruimte om je heen te hebben. En de straten zijn zo schoon. Istanbul was niet heel smerig, maar er lag altijd wel van alles op straat. Ook is alles hier zo gestructureerd en heeft het zijn functie. Het is erg leuk om de verschillen te zien en ik vind beide werelden leuk. Ik ben wel van plan om terug te gaan naar Istanbul in de toekomst.

Over het algemeen is het een enorm avontuur geweest dat ik nooit had willen missen. Het is fantastisch dat ik de kans heb gekregen om op uitwisseling te gaan en ik zou het ook iedereen aanraden!

Liefs,

Fleur

Foto: aankomst op Schiphol met mijn broertje en zusje