Introductie

Hallo daar!

Ik ben Jolien Vink en ik ben 20 jaar oud. Als derdejaars student aan de Wageningen Universiteit zal ik, gedurende het eerste semester van dit academisch jaar, zes vakken gaan volgen voor mijn minor van het bachelor programma Levensmiddelen technologie (BLT). Dit houdt in dat ik voor ongeveer vijf maanden zal verhuizen naar Dublin en daar zal gaan studeren aan het Dublin Institute of Technology (DIT). Op vrijdag 5 september zal het avontuur van start gaan. De universiteit is onder andere gespecialiseerd in ‘food science’. Echter, de multidisciplinaire faculteit biedt me de mogelijkheid om ‘food science’ met marketing en consumentengedrag te combineren, waardoor de vakken perfect in mijn curriculum zullen passen. Het is helaas nog steeds niet helemaal zeker wat voor vakken ik precies kan gaan volgen; meer informatie hierover zal dus snel volgen.

Studeren in het buitenland is voor mij meer dan uitsluitend vakken volgen. Door het hoge niveau in Wageningen op het gebied van levensmiddelen, is het eigenlijk niet noodzakelijk om te studeren aan andere universiteiten. Daar komt nog bij dat het regelen van een uitwisselingsprogramma in het buitenland best veel tijd en moeite kost. Waarom ben ik dan toch zo eigenwijs om naar Dublin te gaan? Evaringen van anderen hebben me ervan overtuigd dat studeren in het buitenland me veel meer biedt dan ik me nu voor kan stellen. Het is een kans om meer te leren over anderen culturen, om mijn perspectieven te verbreden en nieuwe vriendschappen voor het leven te maken. Dit alles maakte dat ik niet lang na hoefde te denken om me in te schrijven voor een buitenlandse uitwisseling.

Vijf maanden zonder hagelslag, kaas en drop zal een uitdaging worden, maar ik ben ervan verzekerd dat Dublin meer dan genoeg te bieden heeft. Ik kan niet wachten om mijn reis te beginnen naar “the home of Guinness”, Molly Malone, The Blarney Stone, Cliffs of Moore, pubs, U2, whisky, het vriendelijke volk met rood haar en sproeten en niet te vergeten de vloeistof die het land groen kleurt en je haar dagelijks kan ruïneren, regen.. Het wordt een ervaring om nooit te vergeten!

Als een van de #WURldexplorers zal ik jullie op de hoogte houden door middel van het posten van foto’s op Instagram en het delen van mijn meest bijzondere ervaringen op deze site.

Cheers!