SOCs.

Daar ben ik weer! Vanochtend realiseerde ik me opeens dat de eerste maand in Dublin erop zit. Niet normaal hoe snel dat is gegaan. Dublin gaat echt al een beetje als thuis voelen. De kerkklok die elk uur de melodie van een sinterklaasliedje speelt, is niet meer vreemd voor me en m’n eerste lekke band heb ik ook al gehad. Als ik terugblader in mijn agenda besef ik pas hoeveel ik al wel niet gezien en gedaan heb in Dublin. Het is moeilijk om te beschrijven hoe mijn inmiddels drukke leventje er nu uitziet, maar bij deze een poging.

De tweede week van het studiejaar is hier beter bekend als ‘Freshers week’. Gedurende deze week promoten alle ‘societies’, of zoals ze hier zeggen SOCs, zich om leden te werven. Voor letterlijk elke hobby of sport bestaat er wel een society waar je al voor een paar euro lid kan worden. Echte studentenverenigingen kennen ze hier niet, dus je hoeft geen zware ontgroening te ondergaan om lid te worden. Een heel makkelijke manier dus om nieuwe mensen te ontmoeten en wat afleiding te vinden naast het studeren. Omdat alles vrijblijvend is en je zelf kunt bepalen hoe actief je bent, heb ik me dus gewoon bij alles wat me enigszins leuk leek ingeschreven. De komende maanden zijn mijn dagen dus gevuld met waterpolo, kanoën, zeilen,  dansen, ‘bakken’ en ESN activiteiten. Over twee weken organiseert ESN bijvoorbeeld een weekendtrip naar de Cliffs of Moher voor een groep van ruim 100 Erasmus studenten.

Het weer is voor Ierse begrippen uitzonderlijk goed geweest de afgelopen maand. Iedereen vertelt ons helaas wel dat ze dit nog nooit hebben meegemaakt en dat het weer snel om zal slaan. Tot nu toe hebben we in ieder geval heel veel geluk gehad en waren de zonnige instagram filters nog niet nodig. Omdat het toch een keer zal beginnen met regenen, proberen we in onze vrije tijd nu zoveel mogelijk van de omgeving te zien.

Twee weken geleden ben ik daarom samen met vijf andere Erasmus studenten naar Howth geweest. Het is een klein dorpje aan de kust en staat vooral bekend om haar kliffen. Vanaf Dublin is het zo’n twintig minuten met de trein. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet die je naar de top van de berg brengen, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over zee. Het was de perfecte trip voor een  zondag kan ik wel zeggen.

Trinity College is de oudste universiteit van Ierland en erg geliefd onder de toeristen vanwege “The Book of Kells”. Natuurlijk moesten we hier ook een kijkje nemen en kwam het dus goed uit dat we vorige week een andere Nederlandse student ontmoetten die op Trinity studeert. Hij wilde ons wel een rondleiding geven en liet ons naast alle toeristische attracties ook de plekken zien waar de ‘locals’ vooral te vinden zijn. De ‘Pavilion’ of kortweg ‘Pav’ is een van deze plekken. Het is de bar van de universiteit en ligt aan een groot sportveld. Met een beetje zonnig weer is dus vrijwel elke student na college daar te vinden.

De musea zijn hier allemaal gratis, dus naast de ‘feest-vierende-Erasmus-student’ ben ik ook al aardig cultureel bezig geweest. Het Nationale museum, het science museum van Trinity College, Killmainham Goal (oude gevangenis) en het modern art museum kunnen dus weer van het lijstje afgeschrapt worden.

Aangezien ik een Duits huisgenootje heb, kon ik er natuurlijk ook niet aan ontkomen om naar het Oktoberfest te gaan. Samen met haar en een paar Canadese, Italiaanse, Nederlandse en Ierse studenten zijn we dus vorig weekend op de Duitse tour gegaan met ‘Bratwurst‘ en pullen bier. Een zeer geslaagde avond!

Zoals jullie wel horen heb ik het dus heel goed naar mijn zin hier in Dublin. Komende maanden staan er al genoeg activiteiten op de agenda en natuurlijk niet te vergeten de weekenden die vol gepland zijn met bezoekjes van familie en vrienden! I’m totally Enjoying!