Tot ziens Lund!

Hej då Lund, Hoi Wageningen!

Het is alweer 2 weken geleden dat ik doei zei tegen Lund, mijn Zweedse kamer en alle nieuwe vrienden die ik heb gemaakt. Toen ik net in Lund was aangekomen dacht ik dat 4 maanden zouden betekenen dat ik alle tijd van de wereld zou hebben. Het tegendeel blijkt waar, wat vlogen de laatste 4 maanden snel voorbij zeg! En wat een leuke dingen heb ik gedaan noem het maar op; fika, nollning, flying, zwemmen in de sjönsjön, Copenhagen, de nations en natuurlijk als hoogtepunt Lapland.

Om toch nog een beetje Zweden in Nederland te brengen heb ik inmiddels de vlag van Zweden pontificaal in mijn 8 m2 kamertje gehangen zodat ik toch kan blijven nagenieten van de leuke tijd. Daarnaast denk ik dat ik mijn vrienden uit Wageningen maar vaak mee moet slepen voor een echte fika op zijn Zweeds. En ik aan de café’s hier ook voor eindeloze koffie refills ga vragen.
Het is een raar idee dat de college’s in Wageningen morgen weer van start zullen gaan. Wel is het heel fijn dat ik weet dat ik niet meer elke ochtend 20 minuten een heuvel op moet fietsen! Het is een heel dubbel gevoel om terug te zijn aan de ene kant geniet ik er natuurlijk heel hard van om iedereen weer terug te zien maar aan de andere kant mis ik mijn Zweedse leven ook al weer. Hopelijk kan ik snel een keer terug naar Lund om nog een keer van de stad te genieten! En natuurlijk heb ik het goede excuse dat ik mijn Zweedse taal nog een beetje moet onderhouden.

Lund ik heb van je genoten!