Een nieuw thuis

Dit is hoe mijn nieuwe dorpje eruit ziet vanaf ruim 1100 meter. Niet slecht he? Zoals je kan zien is het niet groot, wat meer ruimte overlaat voor mooie landschappen. Landschappen waarover ik in de komende maanden alles zal gaan leren, met ingang van deze week. Maar als ik nog niet begonnen ben met studeren, wat heb ik hier dan wel uitgespookt? Wel, toen iedereen in Wageningen bezig was met de AID had ik mijn eigen Noorse intro. We hebben informatie gekregen over de universiteit, we kregen een studentenkaart (met een foto die net zo mooi is als die op mijn WUR kaart) en we kregen een stoomcursus Noors, zodat we in ieder geval ons eigen eten kunnen kopen.

Maar naast al deze serieuze zaken was er ook genoeg tijd voor leuke dingen en om kennis te maken met elkaar en de omgeving. De eerste avond gingen we naar een gletsjer, waar ik samen met een aantal medestudenten dapper genoeg was om te zwemmen in het meer onderaan de gletsjer (watertemperatuur: 2.5 graden). We hadden de rest van de avond nodig om op te warmen, maar gelukkig kregen we een lekkere, warme maaltijd. Ook hebben we een aantal keer gebarbecued: in het park, aan het fjord en in het bos waar we zelfs hebben geprobeerd te boogschieten met zelfgemaakte pijl en boog. We hebben ook zelf een grote maaltijd gemaakt. Hierbij werden we verdeeld in verschillende groepen en maakte iedereen iets van zijn land. We hebben als Nederlanders de eer hoog gehouden door pannenkoeken en appelflappen te maken als toetje. De pannenkoeken waren erg populair onder de andere studenten, vooral onder de studenten uit Zambia. Ze hadden nog nooit pannankoeken gezien en waren gefacineerd door het beslag en de manier van bakken. Dit leidde er uiteindelijk toe dat ik de Zambianen leerde hoe ze pannenkoeken moesten maken, wat erg leuk was om te doen. We hebben ze zelfs het recept meegegeven zodat ze ze thuis konden maken.

De rest van de tijd die we deze week over hadden hebben we gevuld met gezellige avonden met spelletjes, wandelingen (zie de foto), wat stand-up paddling en kano├źn en heel veel koude duiken in het fjord. Ik heb mezelf en de rest beloofd dat ik overal ga zwemmen waar het warmer is dan in het gletsjer meer, wat dus eigenlijk neerkomt op alles, dus dat wordt nog interessant in de winter ;) Nouja, daar maak ik me later wel zorgen over. Eerst maar eens focussen op de studie, want met alle leuke dingen zou ik die bijna vergeten. Maar deze week zit ik op een gletsjer tijdens collegetijd, dus ik denk dat het wel goed komt ;)