From Mountain to Fjord

Hej allemaal,

Mijn naam is Liza van Kapel en ik ben derdejaarsstudente Bodem, Water en Atmosfeer. Vanaf augustus ga ik een halfjaar in Noorwegen studeren. Voordat ik aan mijn studie in Wageningen begon heb ik een tussenjaar genomen, waarin ik heb gereisd. Ik ben toen licht verslaafd geraakt aan reizen en wist dat ik tijdens mijn studie de eerste beste gelegenheid wilde pakken om weer naar het buitenland te gaan. Toen ik binnen de studie de mogelijkheid kreeg om een minor te volgen, heb ik dan ook geen moment geaarzeld om naar het buitenland te gaan.

Een flink aantal mailtjes, scans en handtekeningen later was ik dan klaar voor vertrek. Ik ga dus mijn minor volgen, van augustus tot december in Sogndal, Noorwegen. Dit is een heel klein, maar zeer idyllisch dorpje tussen de bergen aan een fjord. De  minor heet dan ook: From Mountain to Fjord, en richt zich vooral op geologie, hydrologie en ecologie. Daarmee komt hij voor grote delen overeen met BWA.Wat ik erg leuk vind is dat je wat je leert direct in deze omgevinging kan toepassen en dat het daarmee ook geen studie is die je overal kunt doen. Daarnaast is studeren in het buitenland gewoon een supergoede en geweldige ervaring waarin  je heel veel mensen ontmoet en nieuwe dingen leert. Ik kijk dan ook niet alleen heel erg uit naar de leuke dingen die ik tijdens de studie ga doen, maar ook heel erg naar de dingen ernaast. In wageningen vul ik mijn vrije tijd door actief te zijn bij de studievereniging, te schaatsen, muziek te maken en veel met mensen af te spreken. En wie weet komen er hier wel nieuwe hobbies bij :)

Dat was het voor nu, hopelijk geeft dit een beetje een indruk van wie ik ben en wat ik ga doen. Ik zal eens in de zoveeltijd een update plaatsen, dus vind je het leuk om bij te blijven, hou het hier dan in de gaten :)


Groetjes,

Liza