Laatste maand

Ik ben nu al thuis, maar het is nooit te laat om jullie bij te praten over de laatste dingen die ik in Noorwegen heb gedaan.

Na mijn laatste examen hadden we nog ongeveer een maand om aan een project te werken over de invloed van waterenergie op de hydrografie van fjorden, wat ik erg interessant vond. We sloten dit af met een openbare seminar. Afgezien van het project gebruikten we de laatste maand om nog wat laatste dingen te doen, zoals nog wat wandelingen en gezellige avonden en wat sneeuwplezier. Ook gingen we op onze laatste excursie, deze keer niet voor de studie maar voor de lol. We gingen naar de kust, bezochten daar de westkaap, en gingen surfen. Ik moet zeggen dat zand in mijn gezicht, ijskou en donker niet mijn favouriete omstandigheden zijn voor surfen, maar het was nog steeds erg leuk.

Toen we gingen surfen hadden we wetsuits, dus dat was nog te doen. Echter, in deze foto heb ik dat niet. Hier zie je mij samen mte een vriendin zwemmen in ons fjord. Er was sneeuw op de grond en het water was rond nul graden (er lag ijs op). In het begin van het semester was ik weszen zwemmen in een geltsjer mer (rond de 2.5 graden) en kregen we het idee om in de winter in het fjord te zwemmen. Het was heel, heel koud maar niet eens heel verschrikkelijk toen we uit het water kwamen. We zijn alleen toen nog in de sneeuw gaan lopen en toen was ik echt bevroren. Maar het was leuk en zeker een mooie afsluiting. Door iets te doen dat ik ook in mijn eerste week deed was de cirkel rond.

De echte afsluiting was op dezelfde dag toen we een soort diploma uitreiking hadden, inclusief chique kerstdiner. Dit was heel leuk maar ook heel raar omdat dit echt het laatste was wat we samen deden als group. Het was een hele toffe tijd en ik ga iedereen zeker missen.

Ondanks dat ik al thuis ben zal ik nog één verhaal plaatsen over mijn terug reis, die niet zo soepel ging als gehoopt. Hou je ogen open dus!