Studentenleven

Na de foto met de tentamenregels is hier weer een foto die ik zelf heel leuk vind. Hier zie je mij op “bandstand”. Het koste echter wat moeite om zover te komen.

Toen ik hier kwam in de zomer ben ik lid geworden van de studentenvereninging. Ze hebben verschillende clubs, zoals een dansgroep, een studentenkrant (waarvan ik ook lid ben) en een band groep. Aangezien ik graag muziek maak, maar nog nooit in een band had gespeeld, leek dit me zeer leuk. Het viel echter tegen om mensen bij elkaar te krijgen, aangezien veel bands al gevormd waren. Ik had de droom al bijna opgegeven toen ik zag dat iemand nog zocht naar mensen om mee te spelen voor band avond, en voor ik het wist was ik full time aan het oefenen. We kregen het voor elkaar om vier nummers te spelen, en een groot deel van mijn klas kwam kijken, met licht beschamende, maar leuke posters. Alles bij elkaar had ik een top tijd.

Aangezien ik een hoop heb verteld over de verschillen tussen studeren hier en thuis wil ik graag een paar overeenkomsten aanstippen. Aangezien dit ook een klein dorp is (zelfs nog een stuk kleiner dan Wageningen) en aangezien we vanwege de bergen niet dicht bij een grotere stad zitten, moet je het hier zelf leuk maken. Dus er zijn een aantal actieve studentenverenigingen, die vanalles organiseren: van sportevenementen tot concerten en van kampeerweekenden tot feesten. En je komt altijd wel iemand tegen die je kent. Ook heb ik een kleine (18 mensen) maar zeer gezellige en actieve klas, dus als er niks te doen is spreken we gewoon met elkaar af bij iemand om te kaarten of gaan we in het weekend op pad.

Ik zal niet alles vertellen wat ik hier in mijn vrije tijd heb gedaan, want dat weet ik niet allemaal meer en het is niet interessant. Wat wel een hele leuke avond was was toen ik naar het Cascada (van “Everytime we touch”) concert ging. Aangezien ik dus in de redactie van de krant zit, mocht ik haar ontmoeten en interviewen. Ik heb helaas geen foto als bewijs, dus jullie moeten maar van me aannemen dat dat geweldig was. Kortom, het leven is niet zo slecht hier.