Oostenrijk ontdekken

Sinds twee weken zijn al mijn examens en assignments achter de rug, dus de tijd is gekomen dat ik van mijn vrije tijd kan genieten! Vorige week ben ik ergens anders in Oostenrijk geweest, in een klein dorpje genaamd Windischgarsten. We sliepen in het huis van de ouders van een vriend, in een heel schattig houten huisje in de vallei. Ik heb hier echt een geweldige week gehad!

Er was heel veel sneeuw, dus we gingen skiën. Het was mijn eerste keer op ski's, dus het was een beetje moeilijk maar ook heel erg leuk. Het uitzicht in de bergen is prachtig, en daar te zitten met een kop warme chocolademelk voelt zo goed! Naast skiën hebben we de omgeving verkend. Kleine dorpjes, bergen, meertjes en een heleboel sneeuw! De Oostenrijkse cultuur verschilt behoorlijk van de Weense cultuur, de mensen hier nemen hun tijd en groeten elkaar als ze elkaar op straat tegenkomen.

De Oostenrijkse keuken is lekker! Ik heb Germknödel uitgeprobeerd, wat een speciaal deeg is gevuld met pruim compote besprenkeld met maanzaad. Het was redelijk bijzonder, maar het smaakte erg goed! Bij mijn vriend zijn grootouders kregen we echte Oostenrijkse kaas en vlees specialiteiten voorgeschoteld; bijvoorbeeld stag meat (mannelijk hert). Met zelf-gebrouwen alcohol erbij. Mooie ervaring!!

Mijn laatste weekend in Wenen is aangebroken, en ik ben teleurgesteld dat de tijd zo snel voorbij is gegaan. Ik weet zeker dat mijn laatste weekend hier geweldig zal worden, en ik houd jullie op de hoogte!