Verjaardag!

Ik ben nu al bijna een maand in Mexico en gelukkig, maar ook een beetje minder gelukkig, vliegt de tijd voorbij. Gelukkig omdat dat betekent dat ik het hier naar mijn zin heb, maar minder gelukkig omdat dat betekent dat ik hier nog maar iets meer dan drie maanden zal zijn. Eén van de dingen dat in ieder geval belangrijk is voor mij om van een plek te genieten is het ontmoeten van leuke mensen om de tijd mee door te brengen. Afgelopen week heeft dat zeker bewezen.

Op 26 augustus was het mijn 20ste verjaardag. In het begin wist ik niet wat ik zou doen voor mijn verjaardag. Ik dacht eraan om mensen uit te nodigen om iets in een bar te drinken of bij mij thuis op vrijdag in diezelfde week. Maar zoals het vaak gaat hier, gaan dingen anders dan gepland. Op maandag was ik namelijk uitgenodigd om wat te eten in een palapa, een combinatie van een bar en restaurant. Ik denk dat het op maandag was omdat ze de datum verward hadden, maar dat maakte niet uit want het pre-feestje was erg leuk met heerlijk eten en goed gezelschap.

Een dag later was ik uitgenodigd in Jarintzis huis en daar waren dezelfde mensen als de dag ervoor met nog twee anderen. En behalve hen was ook nog mijn supervisor van Ecosur gekomen, dat was natuurlijk ook erg leuk en toonde daarnaast haar betrokkenheid met mij en mijn project. Toen ze binnenkwam werd er een taart voor mij neergezet en een Spaanse versie van ‘er is er een jarig’ werd gezongen. Vervolgens moest ik twee lucifers uitblazen (ik dacht dat dat traditie was, maar het was vanwege een gebrek aan kaarsjes) en daarna haalden ze de lucifers uit de taart, namen ze mijn bril af en vroegen ze me een hap in de taart te nemen. Natuurlijk had ik mijn twijfels, maar ze bleven aandringen en dus besloot ik maar op het spelletje mee te spelen. En inderdaad, mijn gezicht werd in de taart geduwd zoals je kunt zien op de foto. Achteraf werd het mij duidelijk dat het traditie is hier. Het was in ieder geval heel erg grappig en we hadden een gezellige avond met veel muziek, eten en plezier.