Op naar het noorden!

Hallo iedereen! Ik zal me zelf even voorstellen. Ik ben Renée, 20 jaar oud en student Biotechnologie aan de Wageningen Universiteit. Ik ben nu begonnen aan mijn derde studiejaar. Hoewel ik als student in Wageningen altijd een geweldige tijd heb gehad, ben ik ook wel klaar voor iets nieuws. Omdat ik nu in een optioneel deel (minor) van mijn studieprogramma zit, kan ik zelf kiezen wat voor vakken ik volg en waar, de perfecte gelegenheid om naar het buitenland te gaan!

De rustieke sfeer en omgeving van Scandinavië en de vriendelijke inwoners spraken me altijd al heel erg aan. Al van kinds af aan ben ik er vaak op vakantie geweest met familie. Herinneringen die ik graag wilde herbeleven. Daarnaast weet ik dat het onderwijs systeem en het niveau in Zweden over het algemeen heel goed is en dat bijna de hele bevolking vloeiend Engels spreekt. Terwijl ik aan het zoeken was naar een Universiteit daar, kwam ik de Lund Univeristy tegen. Dit is een van de grootste universiteiten van Zweden, gelegen in een stad ter grootte van Wageningen (ongeveer). Dit klonk erg goed voor mij, omdat mijn oriëntatie zelfs al dramatisch is op plaatsen waar ik jaren heb gewoond. Daarbij was Lund University een van de eerste plaatsen in Europa waar ze Biotechnologie bestuderen op hoog niveau. Na vele e-mails, motivatie brieven, handtekeningen, internet sites en telefoontjes kreeg ik uiteindelijk het bericht: Aangenomen op de Universiteit van Lund.

Gedurende mijn tijd in het buitenland zou ik graag meer willen leren over het menselijk brein, hoe het in staat is een heel lichaam te controleren en wat er allemaal mis kan gaan hierbij. Daarom heb ik ervoor gekozen om het vak Neurobiologie te gaan volgen. Ook hebben ze grote onderzoeksgroepen waar ik hoop een kijkje te kunnen nemen in onderzoek naar stamcel therapie en regeneratieve medicijnen. Verder wil ik vakken doen op het gebied van levensmiddelen, zoals ‘human nutrition’ en ‘probiotics’.

Maar behalve de vakken denk ik dat de ervaring zelf ook een grote uitdaging zal zijn. Het geeft me de kans om mezelf verder te ontwikkelen, mijn taalvaardigheid te verbeteren en meer van de wereld te zien. Ik zou heel graag verder naar het noorden willen reizen en wie weet zie ik het noorderlicht nog wel..