European Master Agroecology (double degree)

De double degree Agroecology is een Europese Master speciaal voor studenten die geïnteresseerd zijn in duurzame agricultuur en agroëcosysteem management. Deze specialisatie is onderdeel van de master Resilient Farming and Food Systems en leert je de structuur en werking van complexe agroëcosystemen begrijpen.

Waarom deze opleiding?

  • Een multidisciplinaire benadering waarbij natuurwetenschap wordt gecombineerd met sociale wetenschappen en economie.
  • Twee diploma's wanneer je afstudeert.
  • De kans om te experimenteren met verschillende en vernieuwende leermethodes.

Bekijk het volledige programma op de Engelse pagina

Studieprogramma

Tijdens de masteropleiding Agroecology leer je landbouwsystemen en de voedselproductieketen te bestuderen, ontwerpen en evalueren. Daarnaast ontwikkel je creatieve oplossingen voor duurzame landbouw en de marketing van biologische producten. In het overzicht van Studieprogramma kun je per studiejaar bekijken wat je te wachten staat.

Agroecology in samenwerking met ISARA-Lyon
Het eerste jaar van het double degree programma Agroecology vindt plaats in Wageningen. Het tweede jaar studeer je in Frankrijk aan de universiteit Supérieur d'agroalimentaire Rhône-Alpes (ISARA-Lyon) in Lyon. Op deze manier profiteer je van de expertise van twee top universiteiten in Europea.

Wat is een double degree?
Wageningen University & Reserach biedt samen met Europese partneruniversiteiten een master programma waarbij je zowel in Wageningen als in het buitenland studeert. Op deze manier krijg je internationale en interculturele ervaring. Je ontvangt zelfs twee diploma's wanneer je afstudeert!

Specialisaties

Tijdens het master's programma kun je kiezen voor de volgende Specialisaties om je te focussen op je eigen interesse.

Toelating en inschrijving

Wil je graag deelnemen aan deze speciale Europese Master? Lees meer over de Toelating & inschrijving.

Studenten vertellen

Wil je graag weten hoe het is om Agroecology te studeren? Lees dan de Studenten verhalen waar ze hun ervaring en mening met ons delen.

Na je studie

Als afgestudeerde van de Europese Master Agroecology heb je kans op verschillende banen. Zo kan je bijvoorbeeld werken als wetenschapper bij een onderzoeksinstituut of als een consultant in de internationale ontwikkelingsbranche. Maar dat is nog niet alles, lees meer over de baanmogelijkheden op de pagina Na de opleiding.