Master Food Technology

Heb je een stevige technologische basiskennis en wil je je verder specialiseren en zelf onderzoek doen? Ligt je interesse in duurzame voedselproductie, in innovatie en management? Of wil je je focussen op productontwerp, of de productie van voedsel met behulp van micro-organismen en enzymen? In het tweejarige masterprogramma Food Technology aan Wageningen University kun je kiezen uit al deze specialisaties. Deze Engelstalige masteropleiding behoort tot de beste en meest innovatieve opleidingen levensmiddelentechnologie wereldwijd. Je gaat dus studeren aan een topopleiding met veel opties en uitstekende beroepsperspectieven.

Master Food Technology

Waarom deze opleiding?

  • Wereldwijd erkend als topopleiding.
  • Uniek in zijn soort in Nederland.
  • Innovatief en gevarieerd opleidingsprogramma met negen specialisaties.
  • Studentenpopulatie met meer dan dertig nationaliteiten.

Bekijk het volledige programma op de Engelse pagina

Studieprogramma

De MSc Food Technology is een voltijds tweejarig programma, volledig in het Engels gegeven. Of je passie nu ligt in alles weten over productontwerp, kaasfermentatie, de eiwittransitie of het ontwikkelen van onderzoeksvaardigheden, dit masterprogramma is zo opgezet zodat studenten kunnen excelleren om de levensmiddelentechnoloog te worden die ze willen zijn.

Tijdens het eerste jaar volgen studenten een reeks kernvakken Food Technology. Deze bieden een solide basis voor andere cursussen, die gebaseerd zijn op individuele voorkeuren en interesses. Of je nu de voorkeur hebt om verschillende disciplines zoveel mogelijk te combineren en je profiel te verbreden, of juist je kennis wil verdiepen in één discipline of een specifiek onderwerp, binnen dit programma is het mogelijk. Het tweede jaar bestaat uit een scriptie en een stage.

MFT-DL en EMFS

Het MFT-programma kent een on-campus en een online variant (MFT-DL) die tot dezelfde graad leiden. Het DL-programma is een deeltijdprogramma waarmee studenten vanuit het comfort van hun huis kunnen studeren. Voor meer informatie over het online programma klik hier. Binnen het on-campus programma kunnen studenten zich aanmelden voor de European Masters in Food Studies (EMFS); een samenwerkingsverband tussen verschillende multinationals, Wageningen Universiteit, University College Cork (Ierland), AgroParisTech (Frankrijk) en Lund University (Zweden). De EMFS biedt een holistische en bedrijfsgerichte aanpak en garandeert een geïntegreerde scriptie en stage bij een van de partnerbedrijven gedurende het tweede jaar.

Op de Food Technology programma pagina en in het studiehandboek (wordt bijgewerkt) vind je meer informatie over vakken, scripties en stages. Ook kun je meer lezen over de achtergrond van het programma en Food Technology vergelijken met andere masterprogramma's.

Toelating en inschrijving

Om toegelaten te worden tot de master Food Technology moet je aan de algemene toelatingseisen voldoen. Daarnaast is het belangrijk dat je bachelor voldoende relevante vakken bevat die aansluiten bij dit masterprogramma. De Food Technology Minor opnemen in je bachelor is, zeker wanneer je niet direct toelaatbaar bent altijd een goed idee. In specifieke gevallen kan een pre-master aangeboden worden bij een volledige aanmelding voor MFT, je kunt niet aanmelden voor een pre-master. Lees meer over je toelaatbaarheid voor dit programma op de pagina Toelating & inschrijving.

Studenten vertellen

Wil je meer weten over deze master? Lees dan de Studenten verhalen waar ze hun ervaring en mening met ons delen.

Na je studie

Als MSc Food Technology kun je op veel plekken terecht. Je kunt werk vinden in de levensmiddelenindustrie, bij de overheid, bij adviesbureaus, universiteiten of onderzoeksinstituten. Zo’n 10 procent van de afgestudeerde levensmiddelentechnologen gaat promotieonderzoek doen. Op de pagina Na de opleiding vertellen alumni Food Technology over hun werk.