Master Food Technology
Heb je een stevige technologische basiskennis en wil je je verder specialiseren en zelf onderzoek doen? Ligt je interesse in duurzame voedselproductie, in innovatie en management? Of wil je je focussen op productontwerp, of de productie van voedsel met behulp van micro-organismen en enzymen? In het tweejarige masterprogramma Food Technology aan Wageningen University kun je kiezen uit al deze specialisaties. Deze Engelstalige masteropleiding behoort tot de beste en meest innovatieve opleidingen levensmiddelentechnologie wereldwijd. Je gaat dus studeren aan een topopleiding met veel opties en uitstekende beroepsperspectieven.

Waarom deze opleiding?
- Wereldwijd erkend als topopleiding.
- Uniek in zijn soort in Nederland.
- Innovatief en gevarieerd opleidingsprogramma met negen specialisaties.
- Studentenpopulatie met meer dan dertig nationaliteiten.
Bekijk het volledige programma op de Engelse pagina
Studieprogramma
De master Food Technology heeft een lange historie en een uitstekende reputatie. Bovendien is het de enige academische opleiding levensmiddelentechnologie in Nederland en heeft een zeer internationaal karakter. De master is specialistisch opgezet, wat wil zeggen dat je eerst één jaar specialistische vakken volgt en daarna één jaar onderzoek doet tijdens je thesis aan Wageningen University & Research en een stage buiten de universiteit. In het overzicht van Studieprogramma kun je per studiejaar bekijken wat je te wachten staat. Of Vergelijk de opleiding met verwanten opleidingen.
Specialisaties
Levensmiddelentechnologie is een breed vakgebied en daarom telt de master Food Technology maar liefst tien Specialisaties:
- Product Design and Ingredient Functionality
- Sustainable Food Process Engineering
- Food Fermentation and Biotechnology
- Dairy Science and Technology
- Food Digestion and Health
- Gastronomy Science
- Sensory Science
- Food Entrepreneurship
- European Master's in Food Studies (4 universiteiten, 10 bedrijven, gegarandeerde stageplek)
- Food Technology (online master specialisatie)
Voor meer informatie over deze specialisaties, ga naar het Studiehandboek.
Toelating en inschrijving
Om toegelaten te worden tot de master Food Technology heb je een relevant bachelordiploma met een Grade Point Average (GPA) van ten minste 70 procent nodig. Relevante bachelors zijn bijvoorbeeld BSc Levensmiddelentechnologie / Voedingsmiddelentechnologie. Heb je een andere bacheloropleiding voltooid, dan moet die voldoende vakken op het gebied van de levensmiddelentechnologie bevatten. Het programma biedt geen pre-master. Lees alle toelatingseisen op de pagina Toelating & inschrijving.
Studenten vertellen
Wil je meer weten over deze master? Lees dan de Studenten verhalen waar ze hun ervaring en mening met ons delen.
Na je studie
Als MSc Food Technology kun je op veel plekken terecht. Je kunt werk vinden in de levensmiddelenindustrie, bij de overheid, bij adviesbureaus, universiteiten of onderzoeksinstituten. Zo’n 10 procent van de afgestudeerde levensmiddelentechnologen gaat promotieonderzoek doen. Op de pagina Na de opleiding vertellen alumni Food Technology over hun werk.