Introductie

Hoi allemaal!

Ik ben Fleur de Geus en ik studeer de Bachelor Tourism, een gezamelijke studie tussen de NHTV in Breda en Wageningen Universiteit. Ik sta op het punt om aan mijn derde en laatste jaar te beginnen in één van de grootste steden ter wereld: Istanbul! Ik heb de kans gekregen om als uitwisselingsstudent een semester te studeren aan Boğaziçi Üniversitesi, een 150 jaar oude instelling. De visie van Boğaziçi is het bereiken van internationale uitmuntendheid in onderwijs en onderzoek en om een ‘groene’ duurzame universiteit te worden. Dit sluit goed aan bij de focus van Wageningen.

De minor die ik heb gekozen bestaat uit toerisme, sociologie en management vakken. Voorbeelden daarvan zijn Human Resource Management, Social Anthropology en Leadership and Motivation. Aan het einde van dit kalender jaar wil ik alle zes de vakken met succes hebben afgerond. Gelukkig worden ze in het Engels en niet in het Turks gegeven.

Ik verwacht dat deze uitwisseling mij belangrijke levenslessen zal leren en mijn blikveld zal vergroten. Het zal absoluut af en toe moeilijk zijn en daardoor ook een uitdaging, zeker omdat ik iedereen thuis voor 4,5 maand zal moeten missen. Maar ik ben er ook zeker van dat ik dit maar één keer in mijn leven ga meemaken en daarom zal ik er 200% voor gaan!

Liefs,

Fleur