Sneeuw!

Het is klaar! Het hele semester is over. Alle examens zijn geweest en het voelt zo goed. De laatste paar weken stonden in het teken van mezelf opsluiten in de bibliotheek en er echt alleen maar uit komen voor lunch of avondeten in de campus kantine. Maar het was het waard! Ik verwacht dat ik al mijn vakken heb gehaald en geen herkansingen meer heb wat betekend dat ik nu 1,5 week vakantie heb voordat ik naar huis ga. De perfecte kans om nog veel van de dingen te doen waar ik nog niet aan toe ben gekomen.

Wat ik de laatste weken heb gemerkt is dat studeren op een universiteit zoals Boğaziçi voordelen en nadelen heeft. De campus heeft echt alles wat je nodig hebt om te studeren, sporten, en eten. Voor alle andere dingen die je nodig hebt zitten er supermarkten en allerlei andere winkeltjes om de hoek. Dit is allemaal erg handig, maar het beperkt je ook op een bepaalde manier omdat je in een bepaald gebied blijft hangen in alles wat je doet. Het is grappig om dit mee te maken omdat ik nooit van mezelf had verwacht dat ik zo zou reageren. Dit is ook waarom ik erg blij ben dat ik nu nog wat tijd heb om andere delen van de stad te verkennen.

Ik begon zaterdag al, meteen na mijn laatste tentamen op het laatste tentamen moment (fantastisch..), met een bezoekje aan een mezes restaurant in Cihangir. Het was de perfecte avond met een hele leuke groep mensen. Dit restaurant was traditioneel Turks wat betekende dat ze je ene groot dienblad vol met schaaltjes presenteren met kleine gerechten. Hier kun je uit kiezen en dan deel je het met iedereen aan tafel door het gewoon door te schuiven. De mezes worden geserveerd met geroosterd brood en heel veel raki, wat voor mij precies hetzelfde smaakte als Griekse Ouzo. Het was een erg leuke avond met daarna lekker stappen in Taksim.

De komende dagen wil ik nog naar de Aziatische kant van de stad en wat mooie musea bezoeken. Veel van mijn vrienden zijn ondertussen al vertrokken, dus ik ben zo ongeveer alleen. Maar het maakt me niet zoveel uit. Er is nog genoeg te doen!

Liefs,

Fleur

Foto: Istanbul in de sneeuw! Om precies te zijn: de weg naar South campus. Bergafwaards. Wat errrrg leuk is als je kan glijden. Het heeft de laatste tijd veel gesneeuwd waar ik heel blij van werd omdat het zo niet paste in deze stad, vond ik. (Deze is niet gemaakt door mij, maar zo zag het er echt uit!).