Introductie

Hej Hej!

Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Judith Bijlsma en ik ben een 3de jaars bachelor student Levensmiddelentechnologie. Sinds afgelopen weekend zal ik een half jaar in Lund door brengen! Lund is een schattig stadje in het zuiden van Zweden in Skåne. Heel dichtbij is de brug naar Kopenhagen te vinden.

Toen ik van de mogelijkheid hoorde om naar het buitenland te gaan met mijn minor heb ik niet heel lang getwijfeld en gewoon de beslissing genomen om het te doen! Na de stapels papierwerk en handtekeningen die geregeld moesten worden ben ik eindelijk in Zweden aangekomen!

De minor die ik hier ga volgen is ‘’Interactie tussen voedsel, medicijnen en het menselijke lichaam.’’ Het zal zich voornamelijk focussen op probiotica, voeding, medicijn processen en chemie. Ik kijk er onwijs naar uit om meer te leren over deze onderwerpen! Naast deze vakken ga ik ook een Zweedse talen cursus volgen. Ik heb hiervan net de eerste paar lessen gehad en kan al van 1 tot 10 tellen in het Zweeds!

Verder zijn er behalve het studeren ook nog een hoop andere dingen te doen in Lund. Ik kijk er erg naar uit om alles wat de stad te bieden heeft te zien en alle internationale studenten te ontmoeten.

Ik heb al een fijne kamer gekregen op 3 kilometer afstand van het centrum. Het is een groot studenten complex met 80 kamers en iedereen die er woont is internationaal. Ik hoop dat mijn tijd in Lund geweldig gaat zijn en zal jullie alles vertellen over de dingen die ik hier meemaak!

Daarnaast zal ik ook nieuwe afbeeldingen op Instagram plaatsen als ik iets leuks heb gedaan.

ByeBye