Nollningen

Hii!

Sinds gister moet ik er dan ook echt weer aan geloven.. College! Het is hier wel een iets ander systeem dan in Nederland. Mijn eerste vak ‘Drug Formulation’ volg ik bijvoorbeeld maar met 20 mensen en heeft een mondeling tentamen. Je hebt hierbij meer het idee dat je in een gezellig klasje zit dan op de universiteit.

Het leren kennen van mensen op de universiteit gaat wel vrij makkelijk. Vorige week zijn namelijk de introductiedagen van de universiteit begonnen die een hele maand zullen voort duren!

Hierbij heeft elk verschillende onderdeel van de faculteit van engineering zijn eigen gilde. Zelf zit ik in het K-gilde, dit staat voor ‘kemi och bioteknik’. Verder zijn er nog wiskundige, elektrotechnishe, fysische, computertechnische en een hele hoop andere gildes. Met dit gilde onderga je de Nollningen, dit houdt eigenlijk gewoon in dat je allemaal leuke activiteiten en feesten met elkaar beleeft. In ons gilde hebben we een internationale groep van 20 mensen wat het erg gezellig maakt. Elk gilde loopt in zijn eigen kleur overall rond op de campus; vooral op Overall Tuesday.  Afgelopen week hebben we met dit gilde al verscheidende Zweedse Spelletjes gedaan , Zweedse liedjes gezongen , Een echt Zweeds diner (Sittning) gehad en een super gave buiten disco mee mogen maken. Van de week zullen daar nog meer leuke activiteiten bijkomen zoals bijvoorbeeld met een zelfgemaakt vliegtuig van Helsingborg naar Denemarken proberen te vliegen en daarbij met de hele faculteit van engineering Helsingborg te bewonderen.  Bijgevoegd kan je een foto vinden van onze internationale groep in het K-gilde overall.

Daarnaast heb ik al een Zweeds examen afgelegd en begint vanmiddag mijn les Zweeds voor exchange studenten. Hopelijk kan ik als ik terug ben vloeiend Zweeds tegen jullie praten! 

Hej då