Bezoekers

De tijd gaat snel als je het leuk hebt en er genoeg te beleven valt, wat voor mij hier in Tromsø zeker geldt! De afgelopen weken stonden vooral in het teken van vrienden en familie die mij op kwamen zoeken om te kijken of mijn geweldige verhalen wel waar zijn.

Zodra Krista en Femke waren vertrokken had ik anderhalve week even rust en toen kwam mijn zus voor een lang weekend en meteen daarna kwam Iris Griffioen voor een week. In mijn anderhalve week ben ik een hoop leuke dingen gaan doen met mijn nieuwe vrienden hier, zo ben ik met wat Duitse vrienden wezen skiën op het vaste land met uitzicht op de zee (zie eerste foto) en ben ik met mijn Spaanse vrienden een avondje wezen bowlen.

Met mijn zus heb ik een hoop leuke dingen gedaan: Noorderlicht bekeken, musea bezocht, een zeehondenshow gezien, gehiked, wandelingen gemaakt maar ook her en der gezellig een koffie gedronken of een filmpje gekeken. Dus dat was wel een chill weekend. (zie tweede foto)

De dag erna kwam Iris langs en die had meteen al allemaal wilde plannen: Van hondensleerijden tot elanden spotten. Helaas is het in Tromsø zo dat er wel veel dingen te doen zijn, maar meestal zijn die dingen ook erg duur. Daarnaast heb ik ook gewoon mijn colleges en groepswerk die ik moet doen. Dus de eerste dag is Iris de Fjellheisen opgegaan, maar daar verdwaalde ze dus dat hebben we vrijdag nog maar eens samen overgedaan. Net als toen met mijn zus, was ook dit weer een lange barre tocht. Gelukkig kan je bovenaan de berg altijd weer met de kabelbaan naar beneden, dus dat scheelt.

Elanden spotten hebben we geprobeerd op Hákøya, maar helaas zonder succes. We kwamen een hoop elandenpoep en sporen tegen, maar geen eland... Ondanks dat was het wel een erg mooie zonnige dag (wat hier vrij zeldzaam is deze weken) en hebben we erg genoten van de omgeving! (zie derde foto)

Daarnaast hadden we qua noorderlicht wel weer veel geluk, we hebben een paar meter van mijn huis vandaan echt een super mooie aurora gezien! Ik heb nog nooit zoveel roze in de lucht gezien, prachtig!

Momenteel ben ik erg druk met alle voorbereidingen op mijn twee weken lange trip naar Groenland voor mijn vak Arctic Biology. Hiervoor moet ik nog een hoop warme, waterdichte kleding en laarzen kopen. Maar ik kijk er wel ontzettend naar uit! Wat mij betreft vertrek ik vandaag al in plaats van 15 maart. Ook hoop ik dat we de zonsverduistering goed kunnen zien, want als het goed is kan je die wel goed zien vanaf Spitsbergen op 20 maart en daar varen wij onder langs.

Dus mijn volgende blog zal vooral over die excursie gaan.