Thuis

En toen was het plotseling ineens heel erg koud in mijn gezicht op 10 december. Als je deze leest en de titel denk je waarschijnlijk dat ik weer terug was in Nederland. Gelukkig voor mij was ik nog steeds in Mexico.

Ik was in de hoge (en relatief) koude bergen in San Cristobal de las Casas om precies te zijn. Ik had mijn project op tijd beëindigd dus ik had nog twee weken om een beetje rond te reizen. Ik ben erg blij dat ik mijn tijd daarvoor heb genomen, omdat ik echt hele mooie dingen gezien heb. Ik heb nog meer Maya ruïnes gezien, waarvan Tulum (zie afbeelding) absoluut het best gelegen was. Rondom San Cristobal heb ik een 1km hoge of diepe kloof en een paar hele interessante bergdorpjes bezocht. Tulum had naast ruïnes veel zwemmen te bieden. Ik heb in veel cenotes gezwommen, maar ook in de zee en dan vooral bij het koraal waar ik ook 12 zeeschildpadden had gezien.

Echter, voor deze twee weken of puur genote, moest ik eerst nog mijn project in Ecosur afmaken en moest ik nog mijn presentatie geven. In Ecosur geeft er elke twee weken een student een korte presentatie over hun werk daar. Voor de laatste keer van dat jaar was ik gevraagd om die presentatie te geven. Ik was erg blij dat ik daar ja op had gezegd, omdat het heel behulpzaam was om structuur te brengen in mijn data, voordat ik zou vertrekken, maar vooral ook om gewoon te testen op welk niveau mijn Spaans is na vier maanden leren

Alles bij elkaar denk ik dat ik in ieder geval heel blij kan zijn met mijn stage in Campeche. Ik had een interessant project waarbij ik ook veel dingen te doen had, ik heb een paar mooie plekken gezien, ik naast mijn stage ook andere leuke dingen om te doen, maar het meest belangrijk is dat ik een aantal hele leuke mensen heb ontmoet die mij echt thuis lieten voelen.