Studentenverhaal

Door de verdieping tijdens mijn Bachelor hoefde ik geen schakelprogramma te volgen en kon dus direct aan mijn Master beginnen.

Het voordeel van modules volgen bij een vakgroep is dat de docenten in het werkveld zitten en op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen binnen dat werkveld.
Marga Timmerman, student Moleculaire Levenswetenschappen

Vooropleiding

In 2014 wilde ik graag starten met een Bachelor opleiding en ben ik opzoek gegaan naar een opleiding die afwisseling en uitdaging bood, maar tegelijk ook praktisch zou zijn. Dit kon ik vinden in de hbo-opleiding Chemie aan de Hanzehogeschool Groningen. Deze studie is mij zeer goed bevallen en heb veel praktische ervaring opgedaan die ik weer heb mogen toepassen tijdens mijn laatste jaar stage bij InnoCore Pharmaceuticals in Groningen. In deze stage heb ik veel kennis opgedaan en mij verder ontwikkeld. Tijdens het einde van dit stagejaar kwam ik tot de conclusie dat ik nog meer wilde verbreden en zocht ik naar passende Masters.

Keuze voor de master Moleculaire Levenswetenschappen

Zo ben ik bij de Master Moleculaire Levenswetenschappen gekomen, die naast de scheikunde ook biologie, wiskunde en natuurkunde bevat. Door de verdieping tijdens mijn Bachelor hoefde ik geen schakelprogramma te volgen en kon dus direct aan mijn Master beginnen. Gedurende het eerste jaar van de Master heb ik modules gevolgd van verschillende vakgroepen en heb ik meer geleerd over de Fysische Chemie (dit is ook mijn specialisatie binnen de Master), Organische Chemie, maar ook programmeren en hoe je met verschillende onderdelen een meetapparaat kan bouwen, programmeren en gebruiken. Het voordeel van modules volgen bij een vakgroep is dat de docenten in het werkveld zitten en op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen binnen dat werkveld. Dit zorgt voor betrokkenheid bij de hedendaagse ontwikkelingen en onderzoeken. Komend jaar wil ik  mijn Thesis doen bij de vakgroep Physical Chemistry and Soft Matter om me zo nog meer te verdiepen, met een afsluitende stage.

Ik heb veel nieuwe dingen geleerd, vakken gevolgd die ik niet had verwacht en kennis opgedaan over de meest recente onderzoeken. Kortom, studeren aan de WUR is heel interessant.

Meer over de Master Moleculaire Levenswetenschappen