Studentenverhaal

Nu gaat Engels spreken, schrijven en lezen vanzelf

Student Animal Sciences
Vooropleiding: Dier- en Veehouderij, HAS Den Bosch

Na het bezoeken van een open dag wist ik het eigenlijk al zeker
Marin, student Animal Sciences

Vooropleiding

Na mijn HAVO diploma ben ik begonnen met de opleiding Dier- en Veehouderij aan HAS Hogeschool Den Bosch. Gedurende mijn ‘HAS carrière’ ben ik er achter gekomen dat ik iets miste. Lessen met onderwerpen waar ik mij voor interesseerde waren al gauw niet diepgaand genoeg. Ik wilde meer weten, mijzelf specialiseren. Al gauw werd het voor mij duidelijk dat een master aan een universiteit mij die kennis kon bieden.

Doorstuderen

De eerste universiteit waar ik aan moest denken was Wageningen University en van dat idee ben ik niet meer afgeweken. Ik wist dat er regelmatig HAS studenten doorstroomden naar deze universiteit en na het bezoeken van een open dag wist ik het eigenlijk al zeker. Wat mij vooral aantrok, en waar ik tot op heden zeker van geleerd heb, is het internationale karakter van de universiteit. Het feit dat je zelf je eigen programma kon samenstellen gold ook zeker als een pluspunt. Daarnaast was ik ook wel nieuwsgierig naar het onderzoeksaspect en of dat misschien iets voor mij was.

Animal Sciences

In 2012 ben ik begonnen aan de master Animal Sciences. Een vervolgopleiding die ik, zonder een schakeljaar, direct kon doen. De specialisaties die ik wilde doen waren: Animal Health and Behaviour en Animal Breeding and Genetics. Mijn vakkenpakket heb ik dan ook helemaal ingericht rondom deze twee specialisaties. Omdat ik voeding ook erg belangrijk vond, besloot ik mijn ‘open gedeelte’ met de specialisatievakken van Animal Nutrition te vullen. Erg fijn dat je zelf invulling kunt geven aan je vakkenpakket!

Momenteel ben ik aan het afstuderen. Mijn major thesis heb ik reeds afgerond aan de Utrecht Universiteit en was met name lab georiënteerd. Het onderwerp betrof de kwaliteit van eicellen (koe). Een zeer uitdagende opdracht waarbij ik veel geleerd heb, waaronder IVF en celkweek.  Mijn minor thesis doe ik momenteel in Wageningen, waarbij ik mij bezig houd met kwantitatieve genetica. Ik kijk naar genetische parameters voor verschillende klauwaandoeningen in de Montbeliarde.

Ervaring

De start van deze opleiding was pittig. Veel theorie in een korte periode. Het tempo lag hoog en ik had moeite om bij te blijven. Het feit dat alles in het Engels was hielp ook niet echt mee. Nu weet ik niet beter en gaat Engels spreken, schrijven en lezen vanzelf. Je moet er even doorheen bijten, maar omdat je niet om het Engels heen kunt maak je het jezelf ook snel eigen. Ik heb ontzettend veel geleerd en blijf leren. Voor mij was het vooral belangrijk om alles goed bij te houden, dan ging het leren zoveel makkelijker.

Toekomst

In hoop binnenkort mijn diploma op te kunnen halen. Ik zou graag een baan vinden waarbij ik mijn interesses kan combineren en waarbij ik praktijk en onderzoek met elkaar kan linken. Maar eerst, eerst ga ik reizen! Samen met mijn vriend ga ik Zuid-Afrika en Nieuw Zeeland verkennen. Even optimaal genieten en daarna aan de bak!

Meer over Animal Sciences