Studentenverhaal

Na een positieve indruk op de open dag en leuke gesprekken met Wageningse studenten was de keuze snel gemaakt

Student Aquaculture and Marine Resource Management
Vooropleiding: Aquatische Ecotechnologie, Hogeschool Zeeland

Momenteel loop ik stage in Wales waarbij ik mij bezig houd met de habitatvoorkeuren van jonge krabben en kreeften
Babette, student Aquaculture and Marine Resource Management

Vooropleiding Mijn naam is Babette. Van 2008 tot en met 2012 heb ik de bachelor Aquatische Ecotechnologie aan de HZ University of Applied Sciences gevolgd. Tijdens deze 4 jaar word je opgeleid tot een ware watermanager. Van waterzuivering tot kustbescherming, alles komt aan bod. Als echt Zeeuws meisje was ik altijd al aangetrokken tot het strand en de zee. Waarschijnlijk daardoor heb ik mij tijdens mijn twee stages heb gefocust op mariene ecologische onderwerpen. Bij Wageningen Marine Research heb ik mij bezig gehouden met de effecten van oesterriffen ter bestrijding van de zandhonger in de Oosterschelde. En bij het NIOZ heb ik gekeken naar de effecten van watertemperatuur op de verticale distributie van zeedruifjes. Beide stages hebben mij ervan overtuigd dat mariene ecologie mijn passie is. Weer of geen weer, een dagje veldwerk is altijd een goed idee!

Ervaringen Na het behalen van mijn bachelor wilde ik mij eerst verder ontwikkelen voordat ik zou gaan werken. Na wat oriëntatie kwam ik erachter dat Wageningen University de studie Aquaculture and Marine Resource Management aanbiedt. Na een positieve indruk op de open dag en leuke gesprekken met Wageningse studenten was de keuze snel gemaakt.

Afronden master Het volgende schooljaar studeerde ik aan de WUR. Als HBO’er was ik toch redelijk gespannen voor de overstap naar de universiteit, maar dat bleek nergens voor nodig. Mijn vooropleiding sloot perfect aan en ik kon het niveau en het tempo goed bijhouden. Als specialisatie heb ik gekozen voor Marine Resource Management and Ecology (andere 2 specialisaties zijn: Aquaculture and Marine Governance). Een jaar lang heb ik mijn kennis vergroot tijdens de colleges en practica. Het waren lange volle dagen, maar zo interessant en leerzaam dat het voorbij vloog.

Tijdens een van mijn colleges kwam ik in aanraking met een professor die zelf werkzaam was bij Wageningen Marine Research. Vervolgens ben ik na mijn vakken aan mijn thesis begonnen bij Wageningen Marine Research. Hier heb ik mij gefocust op de effecten van bodemvisserij op conditie van platvissen in de noord west Noordzee. Mijn thesis bestond vooral uit data-analyses en schrijfwerk. Een leerzame tijd. Vervolgens was ik toe aan iets meer praktisch werk. Momenteel ben ik woonachtig in Wales. Hier loop ik stage aan de School of Ocean Sciences, onderdeel van de Bangor university. Hier houd ik mij bezig met de habitatvoorkeuren van jonge krabben en kreeften. Ik heb het velddesign moeten opstellen en op dit moment ga ik 1 à 2 keer per week het water op om de jonge krabben en kreeften te onderzoeken.

Nog een paar maandjes en dan hoop ik af te studeren en vervolgens op zoek te gaan naar een baan in Nederland, België of misschien wel de UK. Doorstuderen voor een PhD? Lastige keuzes. Voorlopig nog niet in ieder geval. Eerst wil ik werkervaring op doen en wie weet wat de toekomst te bieden heeft...

Meer over Aquaculture and Marine Resource Management