Studentenverhaal

Samen met mijn studieadviseur kon ik een programma maken wat precies aansloot bij mijn interesses

Student Management, Economics and Consumer Studies
Vooropleiding: Liberal Arts & Science (Social Sciences), University College Utrecht

Het lijkt me erg interessant om in mijn thesis te onderzoeken of problematiek rondom de voedselsector met behulp van innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen kan worden verminderd
Guido Danen, student Management, Economics and Consumer Studies

Doorstuderen
Voedsel. Natuur. Duurzaamheid. Daar moest het over gaan. Mijn naam is Guido Danen en ik ben een 24-jarige student die net aan zijn tweede jaar van de master Management, Economics and Consumer Studies is begonnen. Na mijn studie Liberal Arts and Sciences met een specialisatie in Sociologie, Internationale Betrekkingen en (kunst) Geschiedenis aan University College Utrecht was ik op zoek naar een masterstudie die mij de mogelijkheid gaf om mijn academische vaardigheden te focussen op deze thema’s en me verder uit te dagen. Na een vruchteloze zoektocht via websites en open dagen van universiteiten in Engeland, Zweden, Schotland, Duitsland, Nederland en de VS kwam ik uit bij Wageningen Universiteit. Soms ligt het antwoord gewoon voor je neus.

In Management, Economics en Consumer Studies zag ik een mooie balans tussen wat me al zo aansprak in mijn bachelor en dat waar ik in de loop der jaren zoveel interesse en passie voor heb gekregen. Die combinatie van onderwerpen maakte Wageningen uniek voor mij en na me in te hebben geschreven, bleek alleen een basis vak in wiskunde nodig te zijn om me volledig toe te kunnen laten. Dit heb ik naast een mastervak in mijn eerste periode voltooid en zo kon ik gelijk verder.

Ervaringen
Een jaar verder ben ik nog steeds enorm tevreden met mijn keuze voor Wageningen en mijn programma. De vakken zijn zo gemaakt dat de interesses die jij als student hebt naar voren kunnen komen in het kader van theorieën en projecten. Oftewel, je leert wat je moet leren maar doet dit op zo’n manier dat jouw interesses centraal staan. Hierdoor heb ik erg veel invulling kunnen geven aan mijn interesse in voedsel en heb ik vaardigheden opgedaan die in mijn toekomstige carrière erg nuttig zullen zijn. Ook de flexibiliteit van Wageningen University heeft ervoor gezorgd dat ik samen met mijn studieadviseur een programma kon maken wat precies aansloot bij mijn interesses.

Toekomst
Op dit moment ben ik bezig met het vormgeven van mijn thesis waar ik over een paar maanden aan ga beginnen. In het afgelopen jaar heb ik ook enkele vakken gevolgd over innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen en het lijkt me erg interessant om in mijn thesis te onderzoeken of problematiek rondom de voedselsector met behulp van deze concepten kan worden verminderd.  Hierna hoop ik een stage te vinden bij bijvoorbeeld het Ministerie van Buitenlandse Zaken, The International Food Policy Research Institute, of bij voedselproducenten zoals Unilever of Wessanen. Wat daarna volgt is nog even afwachten, maar ik heb er veel vertrouwen in dat er een mooie loopbaan voor mij in het verschiet ligt, en dat wat ik in Wageningen heb geleerd me veel zal gaan helpen.


Meer over Management, Economics and Consumer Studies