Studentenverhaal

Er valt nog zoveel meer te leren over mijn passie

Student Food Technology
Vooropleiding: Voedingsmiddelentechnologie, Van Hall Larenstein

Een voordeel van deze keus was dat er geen schakeljaar nodig was.
Arend van Rooij, student Food Technology

Vooropleiding
Tegen het einde van je middelbare opleiding willen ouders toch wel graag weten wat hun kinderen voor toekomstplannen hebben. Toen mijn ouders mij dit vraagstuk voorlegde vertelde ik ze dat ik mijn kennis wou verbreden en iets met mijn passie voor voedsel wou doen. Met die instelling begon ik na mijn HAVO (NT+NG) mijn bachelor opleiding Voedingsmiddelentechnologie aan Van Hall Larenstein te Leeuwarden.

Mijn tijd bij het Van Hall was een leerzame periode. De opleiding tot voedingsmiddelentechnoloog sloot aan op mijn belangstelling. Het bekeek voedsel op een praktisch wetenschappelijke manier en richtte zich op de kwaliteitseisen van de consument. Tegen het einde van mijn studie had ik geen idee wat ik na mijn opleiding wou doen. Ik kreeg pas het idee om door te studeren nadat een specialist uit het werkveld mij liet inzien hoeveel meerwaarde een master diploma heeft ten opzichte van een bachelor diploma. Ook liet hij mij inzien dat er nog zoveel meer te leren was over mijn passie; voedsel. Mijn tijd bij het Van Hall heeft mij een geweldige basis gegeven, maar mijn honger naar kennis was nog niet gestild; ik wilde meer weten.

Ervaringen
Op het gebied van levensmiddelentechnologie is Wageningen UR een van de bekendste instellingen. Wat voor mij de reden is geweest om de master Food Technology met de specialisatie Product Development aan Wageningen UR te kiezen. Een ander voordeel van deze keus was dat er geen schakeljaar nodig was. De eerste dagen van de opleiding waren lastig, dertig nationaliteiten per klas en met een zeer hoog lestempo. Ik stoorde mij niet aan het feit dat alles in het Engels was, hoewel het wel even duurde voordat ik de Nederlandse begrippen uit mijn bachelor vertaald had naar de Engelse. Het was voor het eerst dat ik met zoveel internationale culturen in contact kwam en ik genoot van diversiteit.

Het laboratoriumwerk bij Wageningen UR was een echte uitdaging! Tijdens de practica heb ik mijn lab-vaardigheden verbeterd, dankzij vele medestudenten/ supervisors die helpen waar dat nodig was. Op het moment doe ik mijn thesis over de stabiliteit van multi-emulsies, waarbij ik alle verkregen kennis en ervaring van zowel mijn bachelor als master opleiding gebruik. Het is fantastisch om zo’n uitdaging aan te gaan en ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze om door te studeren.


Meer over Food Technology