Testimonial

Van hbo naar wo: Nu koos ik wel voor Wageningen

Dorine de Gast, Master Communication, Health and Life Sciences.
Vooropleiding: Diermanagement, Van Hall Larenstein.

Na het gymnasium koos Dorine de Gast niet voor de universiteit maar bewust voor het hbo. Na haar bachelor wilde ze haar kennis verder uitbreiden met een wo-master. Het werd de master Communication, Health and Life Sciences. Dorine kijkt terug op een goed gekozen studiepad.

Terugkijkend is mijn master echt een mooie aanvulling.

Ik wist op de middelbare school al vrij goed wat ik wilde. Maar ook wat ik niet wilde. Niet naar de universiteit betekende dat voor mij. Ik weet nog dat ik in Wageningen was wezen kijken voor een bachelor-opleiding. Het sprak me totaal niet aan. De hbo-opleiding Diermanagement bij Van Hall Larenstein deed dat wel. Ik wilde altijd al iets met en voor dieren doen, maar liever niet als dierenarts. Diermanagement is een managementopleiding waar mens-dierrelaties en het welzijn van dieren centraal staat. Dat paste goed bij wat ik op dat moment wilde.

Kennis uitbreiden

En het bleek ook de juiste keuze te zijn. Met mijn gymnasiumachtergrond kreeg ik op het hbo in het eerste jaar al extra vakken en verdieping. Ik vond veel vakken leuk en liep verschillende stages. Ik ontdekte gaandeweg dat ik vooral de kant van communicatie, educatie en beleid erg interessant vond. Die vier jaar vlogen om en ik wilde mijn kennis op deze vlakken verder uitbreiden.

De keuze voor Wageningen was toen wel snel gemaakt: de master Communication, Health and Life Sciences. Ik bezocht een open dag en had een fijn gesprek met een studieadviseur. Voordat ik mocht beginnen, moest ik wel een pre-master van een half jaar doen omdat ik te weinig communicatievakken had gehad. Die pre-master viel uiteindelijk erg mee. Het was wel handig om de universiteit beter te leren kennen overigens.

Master als mooie aanvulling

Terugkijkend is mijn master echt een mooie aanvulling. Ik had al flink wat ervaring opgedaan op het hbo, ook in de praktijk. Op de universiteit leerde ik die ervaring te linken aan de theorie. Je werkt zelfstandiger maar ik vond het niveau goed te doen. Alleen mijn scriptie wilde niet zo lukken. Ik had – ook door corona – moeite om op te starten en echt aan de slag te gaan. Maar uiteindelijk kwam dat ook goed en studeerde ik, met een jaartje vertraging, af.

En nu pas ik al mijn kennis en ervaring toe in mijn baan bij Maatschap voor Communicatie, een communicatiebureau in het publieke domein. Ik voel me hier als een vis in het water. Ik voel me vertrouwd om met de opgedane kennis uit de master heel zelfstandig te werken aan mijn opdrachten. Ja, ik had het niet anders willen doen.

Meer over Communication, Heatlh and Life Sciences