Studentenverhaal

Wanneer je kunt studeren aan zo’n belangrijke en goede universiteit geeft dat direct extra veel motivatie.

Noraly van Hemert, student Animal Sciences

Ik heb de overgang van het HBO naar de WUR als zeer pittig ervaren, het is hard werken maar het is het waard.
Noraly van Hemert, student Animal Sciences

Keuze voor WUR

Omdat ik van huis uit altijd heb meegekregen om te gaan doen wat je leuk vindt heb ik er bewust voor gekozen om iets met dieren te gaan studeren. Toen ik begon met die studie (Dier- en Veehouderij) bij Hogeschool van Hall Larenstein, was dit nog in het Forum gebouw van de WUR. Ik vond het een heerlijke omgeving om in te studeren en voelde me ook deel van de WUR. De droom om door te stromen naar de universiteit heb ik altijd gehad, dit was ook de logische keuze gezien mijn interesse voor fokkerij en genetica die met een HBO diploma niet volledig benut kon worden.

Schakel programma/aansluiting

Omdat ik tijdens mijn studie al wist dat ik graag verder wilde met een MSc bij de WUR heb ik er voor gekozen om mijn minor bij VHL in te richten als schakelprogramma. Deze keus zorgde ervoor dat ik direct toelaatbaar was na het behalen van mijn HBO bachelor. Dit hield wel in dat ik alleen kon kiezen uit vakken die binnen de minor periode vielen waardoor ik bewuste keuzes moest maken.

Ik heb helaas door het combineren van de minor met het schakelprogramma niet alle deficiënties kunnen wegwerken, ondanks dat hier ook nog ruimte voor is in het eerste jaar van je master zou ik het nu anders hebben gedaan. Als je niet direct toelaatbaar bent, volg je een vooropgezet schakelprogramma wat waarschijnlijk beter had aangesloten op de overgang naar de master zelf.

Ik heb de overgang van het HBO naar de WUR als zeer pittig ervaren, het is hard werken maar het is het waard. Wanneer je kunt studeren aan zo’n belangrijke en goede universiteit geeft dat direct extra veel motivatie.

Meer over Animal Sciences