Free online courses for students and staff: edX remote Access Program

Gratis online cursussen voor studenten en medewerkers: edX remote Access Program

Studenten en werknemers van Wageningen University & Research kunnen deelnemen aan het edX Remote Acces Program. Het biedt toegang tot vakken en programma’s van niet alleen de WUR, maar van alle edX-partners die deelnemen aan het initiatief. Dit betekent dat je de verified track van vakken van bijvoorbeeld HarvardX, MITx en andere instellingen gratis kan volgen. Dit ondersteund de focus op 'lifelong learning' van de WUR.

Welke vakken zijn deel van het programma?

Voor het overzicht van vakken verwijzen wij u naar de lijst met vakken. Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid van deze vakken afhankelijk is van de planning die wordt aangeboden door de geassocieerde instellingen.

Hoe meld ik mij aan?

Aanmelden kan tot op zijn minst juni 2022. Je kan je aanmelden door een email te sturen vanaf je eigen WUR e-mailadres met het onderwerp “Application for Remote Acces Program” naar wageningen.x@wur.nl. Nadat je bent geregistreerd, kun je je gratis inschrijven voor de verified track van alle deelnemende vakken.

Kan ik studiepunten verdienen met deze vakken?

Het is niet mogelijk om ECTS te behalen door vakken te volgen in het Remote Access Program. Je kunt echter nog steeds het edX-certificaat behalen en we werken aan de mogelijkheid om deze later om te zetten naar ECTS. Kijk regelmatig op deze webpagina voor de meest actuele informatie hierover.

Wil je toch een online vak volgen en daarvoor ECTS ontvangen, kijk dan eens bij het Virtual Exchange programma.

Vergoed de WUR de kosten van de verified track van vakken die niet in dit programma zitten?

Helaas niet, Wageningen University & Research zal niet de kosten vergoeden van externe vakken die niet deel zijn van het Remote Access Program of Virtual Exchange programma.