Online

Cursus Methodologie voor voedselconsumptieonderzoek

Wil je jouw kennis over voedselconsumptieonderzoek vergroten en praktische vaardigheden opdoen? Schrijf je dan nu in voor deze online cursus en leer hoe je voedselconsumptie nauwkeurig kunt meten en interpreteren voor klinische, epidemiologische en monitoringsstudies en voor voedingsadvisering.

Voor gedegen onderzoek is het belangrijk om de voedselinname nauwkeurig vast te stellen. Dit is belangrijk voor het maken van beleid, aanpassen van de behandelaanpak en geven van voedingsadvies. Deze blended learning cursus biedt de laatste inzichten en praktische kennis over het uitvoeren van voedselconsumptieonderzoek. Dit kan toegepast worden in klinische, epidemiologische en monitoringsstudies, en voor voedingsadvies.

Organisator Wageningen Academy
Duur 1 dag
Prijs € 395,00

Deze cursus wordt in 2024 weer aangeboden.
Je kunt alvast interesse tonen.

Waarom deze cursus volgen?

Deze cursus heeft als doel om de verschillende methoden van voedselconsumptieonderzoek uit te leggen. Hierbij wordt ingegaan op de meetfouten die kunnen optreden en hoe je de juiste methode kiest voor een specifiek doel.

Ook kijken we naar de evaluatie en interpretatie van de verkregen gegevens. Na het volgen van deze cursus kan de (toekomstige) onderzoeker deze kennis toepassen in zijn eigen onderzoek. We hebben de volgende instanties benaderd voor de toekenning van accreditatiepunten:

  • ADAP diëtisten (7 punten)

Voor wie is deze cursus?

Ben je op zoek naar kennis over voedselconsumptieonderzoek? En wil jij aan de slag met het vaststellen en evalueren van individuele voedingsinname voor onderzoek en advies? Dan is deze cursus interessant voor jou.

Een fijne cursus waar alles nog een keer op een rij wordt gezet door experts, je de nieuwe ontwikkelingen hoort en waar ruimte is voor het stellen van vragen en discussie.
Hinke Kruizenga, UMC (deelneemster 2020 editie)

Programma & onderwerpen

Tijdens deze interactieve cursus krijg je uitgebreide uitleg over de theorie achter het uitvoeren van wetenschappelijk voedselconsumptieonderzoek. Je bereidt je deels online voor, zodat er tijdens het live programma meer ruimte is voor voorbeelden en interactie. Verschillende methoden van voedselconsumptieonderzoek worden geïllustreerd met voorbeelden uit voedingsonderzoek, de diëtisten- of klinische praktijk en validatiestudies. We richten ons op de toepasbaarheid van de kennis in je eigen werkomgeving en er is ruimte om je eigen vragen en/of specifieke casussen in te brengen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Principes van methoden
  • Meetfouten
  • Keuze voor een methode
  • Vergelijken met referentiewaarden
  • Valideren
  • Innovaties
  • Biomerkers voor inname

Praktische informatie

De kosten van deze cursus zijn €395 per persoon. Dit is inclusief materialen, koffie/thee/water, lunch en netwerkborrel.

Op basis van aanwezigheid ontvang je na afloop een certificaat.

Blijf op de hoogte

Je kunt alvast interesse tonen. Vragen? Neem contact op met Wageningen Academy.