Wageningen Centrum

Tip 7: Leefomgeving

Een leuke studentenstad is belangrijk. Kan uw zoon of dochter zich ook op andere terreinen ontplooien? Is er een goed sportcentrum? Zijn er voldoende culturele activiteiten? Is het een grote stad of een kleine en wat past bij uw kind? Kan hij of zij zich thuis voelen bij de sfeer van de stad? Zijn er studieverenigingen? (die zich dus echt richten op studiegenoten) Zijn er studentenverenigingen? (meer gericht op sociale contacten met iedereen). Is de stad veilig? Kun je aan een goede kamer komen?

Allemaal zaken die straks belangrijk zijn voor een leuk studentenleven. Iedereen heeft 'dips' in zijn studiecarrière. Een leefomgeving die bij je past kan je daar overheen helpen.

En hoe is het in Wageningen?

Hoe is de sfeer van Wageningen? Hoe zit het met kamers? Hoe zijn de sportfaciliteiten? Kan uw zoon/dochter zich thuis voelen in Wageningen?

De meeste studenten vinden Wageningen een prima leefomgeving. Vraag ernaar op de open dag en stimuleer uw zoon of dochter na een meeloopdag op pad te gaan met een student. Zo proef je de sfeer van de stad.

Nieuwsbrief en blog voor ouders van (aanstaande) studenten